Hlavní obsah

Lidé darovali rodině zavražděných v Klánovicích už osm milionů korun

Foto: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

Improvizovaný pomníček v Klánovickém lese.

aktualizováno •

Každou minutu lidé přispívají na sbírku pro pozůstalé zavražděných z Klánovického lesa. Za necelý den dárci poslali už osm milionů korun.

Článek

Komunita z Klánovic na Štědrý den založila sbírku pro pozůstalé po dvou zavražděných z Klánovického lesa. Během prvních dvou hodin od založení sbírky se vybralo už více než 600 tisíc korun, původní cíl byl 512 tisíc korun. Večer, po několika hodinách, bylo na kontě přes čtyři miliony korun.

A dárci přispívají i o Prvním svátku vánočním. Z detailů sbírky je patrné, že lidé už od rána částky posílají prakticky každou minutu. Odpoledne, tedy den po vyhlášení sbírky, bylo na transparentním účtu už osm milionů korun.

„Jako komunita a přátelé rodiny z Klánovic chceme vyjádřit solidaritu s rodinou, která přišla o otce a malou dcerku. Tato tragická událost zasáhla celou společnost a ještě dlouho jí bude rezonovat. Myslíme na vás a nikdy nezapomeneme…“ uvedla Lucie Mattnerová, která je na webu organizace Z nesnáze uvedená jako autorka sbírky.

Vybrané prostředky budou podle autorů sbírky využity na terapie, ale i běžné potřeby rodiny.

Muže a jeho dvouměsíční dceru v Klánovicích nepochopitelně zavraždil v polovině prosince střelec, jehož řádění na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy si v tomto týdnu vyžádalo 14 mrtvých studentů a pedagogů.

Střelba na filozofické fakultě

Aktualizace: Aktualizovali jsme o výši vybrané částky.

Doporučované