Hlavní obsah

Marek Wollner odchází z České televize

Foto: Česká televize

Marek Wollner opouští veřejnoprávní televizi.

Reklama

aktualizováno •

Česká televize informovala o tom, že dramaturg pořadu Reportéři ČT odchází z televize po vzájemné dohodě.

Článek

Marek Wollner, dosavadní šéf reportážní publicistiky, opouští veřejnoprávní televizi.

„Tento krok je výsledkem vzájemné dohody, náročné pro obě strany,“ uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková.

Novinář Marek Wollner pro Seznam Zprávy uvedl, že z televize odchází po vzájemné dohodě. „Byl jsem od léta vystaven politickým útokům, začalo to kauzou Lysolaje, kdy se ze mě politici snažili udělat součást organizovaného zločinu,“ uvedl.

Obvinění ze šikany nebo sexuálního obtěžování kategoricky odmítá.

Z České televize odchází po 23 letech. „Chci už dopřát víc klidu nejen sobě, ale především své rodině. Byly to lži a je to stále stejná skupina lidí, která pokračovala, protože se jim první útok nezdařil. Teď se jim podařilo využít toho, že lidé, kteří na tu náročnou práci nestačili nebo přestali stačit, využili téhle politické poptávky po mé hlavě a díky anonymitě mohou říkat doslova cokoliv, co poškozuje nejen mě, ale doslova celou televizi,“ dodal.

Komise sestavená ČT se od prosince zabývala podnětem, podle kterého se Wollner mohl dopustit šikany či sexuálního obtěžování svých podřízených. Generální ředitel Petr Dvořák ve středu informoval Radu ČT, že ze závěru komise nevyplývá, že se Wollner dopustil trestného činu.

„Česká televize považuje Marka Wollnera za jednoho z nejlepších novinářů v zemi, který za 17 let svého působení v redakci Zpravodajství odvedl mimořádnou práci v oblasti investigativní žurnalistiky. Především díky němu se Reportéři ČT stali respektovaným pořadem, který mnohokrát prokázal, že dokáže otevírat nová témata a rozkrývat i velmi složité a závažné celospolečenské kauzy,“ uvedla v pátek mluvčí Blinková k Wollnerovu odchodu.

Česká televize podle mluvčí rozumí tomu, že při práci na pořadu Reportéři ČT vznikají přirozeně vypjaté situace.

„Je povinností České televize vytvářet pro všechny své zaměstnance takové prostředí, které je důstojné a ve kterém se cítí dobře. Jakkoli nic nenaznačuje tomu, že by došlo ze strany Marka Wollnera k jednání, jež by neslo znaky trestného činu, vnímají v tuto chvíli obě strany ukončení spolupráce jako krok, který napomůže stabilizovat situaci v redakci a zastaví poškozování dobrého jména ČT,“ stojí v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Doporučované