Hlavní obsah

Šéf Babišova Hartenbergu buduje vlastní investiční firmu. Peníze dá do posiloven

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Byznysmen Jozef Janov.

Reklama

Byznysmen Jozef Janov řídí již 10 let skupinu Hartenberg Holding. Ta investuje soukromé peníze Andreje Babiše stranou Agrofertu. Nyní se Janov pustil do budování vlastního byznysu. V Hartenbergu ale zůstává dál.

Článek

Po 10 letech působení v čele skupiny Hartenberg Holding si byznysmen Jozef Janov začal vytvářet vlastní investiční firmu. Zároveň bude ale dále řídit Hartenberg. Ten investuje soukromý kapitál miliardáře a šéfa ANO Andreje Babiše nezávisle na Agrofertu.

„Na mém působení v Hartenbergu se nic nemění. JJ Capital je firma, v níž plánuji soustředit mé soukromé investice. Jsou to řádově menší projekty, než jaké děláme v Hartenbergu,“ sdělil Janov na dotaz SZ Byznys. Velikost plánovaných investic nekomentoval.

Janovova JJ Capital již podnikla první investiční akce. Na prvním místě je to připravovaný bytový projekt spolu s developerskou firmou JRD v Praze-Uhříněvsi. S touto společností již ostatně investoval do výstavby nových bytů i samotný Hartenberg, a to v lokalitě Císařka v Praze 5.

Druhou investicí JJ Capital je získání většinového podílu v prémiových pražských fitness centrech Next.Move.

„Je to velmi specifický projekt fitness center v Praze, a proto jsem se rozhodl doplnit kapitál do firmy na další rozvoj,“ uvedl Janov.

Babiš s Janovem založili Hartenberg v roce 2013. Janov do té doby působil v investiční skupině Penta. Hartenberg postupně sdružil pestré portfolio investičních projektů. Od klinik pro asistovanou reprodukci FutureLife přes výrobce zdravých potravin a letecké opravny až po e-shop se spodním prádlem Astratex a květinářství Flamengo.

Reklama

Související témata:
JJ Capital

Doporučované