Hlavní obsah

Facebook bez vysvětlení smazal účty některým uživatelům v Maďarsku

Foto: Autor: www.thoughtcatalog.com

Facebook smazal účty některým maďarským uživatelům.

Reklama

Facebook zablokoval účty stovkám obyvatel Maďarksa, aniž by podal vysvětlení. Někteří maďarští uživatelé se nedostali ani ke svým účtům na Instagramu.

Článek

Stovky uživatelů v Maďarsku se v posledních dnech nemohou dostat k účtům na svých sociálních sítích Facebook nebo Instagram (který je také pod správou společnosti Facebook). Postižení uživatelé si na blokaci účtů stěžovali na Twitteru. Informoval o tom web britského deníku Independent.

„Facebooku, můžeš mi říct něco o vlně zákazů, která prošla celým Maďarskem?“ ptal se na Twitteru jeden z uživatelů. „Já a mnoho mých přátel máme zablokované účty. Nemůžeme se přihlásit, naše profily prostě zmizely. Nikdo nám neřekl proč.“

„Děkuju, Facebooku, ale proč?“ napsal jiný z uživatelů.

První zablokované účty uživatelé hlásili v pondělí. Někteří lidé spekulují, zda není celá záležitost spojená s faktem, že uživatelé na sítích často útočí na politickou opozici v zemi.

Jeden z postižených uživatelů údajně dostal od Facebooku zprávu: „Jakékoli porušení našich podmínek užití může znamenat postih pro vaše používání Facebooku nebo jeho příbuzných aplikací.“

Reklama

Související témata:

Doporučované