Hlavní obsah

Němečtí fotbalisté dodrželi protivirová opatření. Schytali debakl 37:0

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Brankář nedělal nic jiného, než neustále lovil míč v síti.

Reklama

Koronavirus má vliv nejen na návštěvnost stadionů, ale i výsledky. Nezvykle skončilo utkání mezi německými amatérskými kluby. Jeden z nich nasadil do zápasu pouze sedm hráčů, ti navíc dodržovali pravidla sociálního distancování.

Článek

V souboji dvou amatérských fotbalových klubů z Dolního Saska, které hrají jedenáctou nejvyšší německou fotbalovou soutěž, padlo 37 branek. A všechny góly inkasoval jeden tým. Soupeř klubu SG Ripdorf, kterým byl SV Holdenstedt II, totiž přišel před zápasem do kontaktu s osobou nakaženou koronavirem. Všem hráčům Holdenstedtu sice vyšly testy negativně, Ripdorf ale utkání vyhodnotil jako rizikové.

Pokud by ale hráči Ripdorfu k utkání nenastoupili, hrozila by klubu pokuta 200 eur (přes 5300 korun). Klub tak následně usiloval o odložení utkání, když uvedl, že zápas nepovažuje za bezpečný, protože neuplynulo čtrnáct dní od setkání soupeřových hráčů s nakaženou osobou. Místní fotbalová asociace ale požadavek zamítla, informuje BBC.

Holdenstedt nakonec postavil do zápasu svůj B tým, ani to ale názor soupeře nezměnilo. Ripdorf do zápasu nasadil pouze sedm hráčů, utkání zahájil jeden z nich, kdy při rozehrávce přihrál míč soupeři a následně celý jeho tým odešel mimo hřiště. Posléze se ale na trávník vrátili.

„Hráči Holdenstedtu naše gesto nechápali, my ale nechtěli nic riskovat,“ řekl stanici ESPN spolupředseda ripdorfského klubu Patrick Ristow. „Naši hráči nechodili do přímých soubojů a dodržovali pravidla společenského distancování, to znamená, že se soupeřem udržovali dvoumetrové rozestupy,“ dodal Ristow.

Hráči Holdenstedtu svého soupeře ale nijak nešetřili, branku vsítili v průměru každé dvě až tři minuty, skóre se nakonec zastavilo na čísle 37. „Nebyl důvod nehrát tento zápas,“ uvedl po skončení utkání trenér Holdenstedtu Florian Schierwater.

Německý sport se v posledních dnech dočkal alespoň trochu dobrých zpráv, do hledišť se může vrátit část diváků. Vláda ve středu tři dny před startem fotbalové Bundesligy v rámci uvolnění opatření proti šíření koronaviru rozhodla, že fotbalové, basketbalové, házenkářské, hokejové a volejbalové kluby smějí naplnit kapacitu stadionů z 20 procent. Uvolnění opatření je zatím dočasné, znovu se zhodnotí po šesti týdnech.

Jenže hned zahajovací utkání nové sezony se odehraje bez diváků. Kvůli vysokému nárůstu nových případů v bavorské metropoli nastoupí obhájci titulu z Bayernu Mnichov proti Schalke 04 před prázdnými tribunami, uvádí agentura AP. Původně mělo utkání přímo na stadionu sledovat 7,5 tisíce diváků a mělo jít o první zápas německé Bundesligy s diváky od března tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Doporučované