Hlavní obsah

Jezděte metrem, radí dopravní podnik Pražanům. Tramvaje mají desítky minut zpoždění

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Každé všední ráno a pak další hodiny v Praze: Tramvajová doprava kolabuje.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Tramvaje stojící několik stovek metrů od zastávek, naštvaní cestující a dopravní kolaps, tak to teď vypadá v centru Prahy. Nezmění se to do 10. října.

Článek

Stačí jediné úzké místo, ale nabourá celý systém hromadné dopravy v Praze. Kvůli opravě plynovodu u Národního divadla už několik dní kolabuje ve významné části centra Prahy tramvajová doprava.

Původně měla být „obětí" opravy pouze tramvaj číslo 17, která je v úseku Jiráskovo náměstí - Národní divadlo odkloněná přes zastávky Národní třída a Myslíkova. Ukazuje se ale, že není jedinou linkou, které se porouchaný plynovod dotkne. Už první den opravy se totiž zastavilo několik tramvají v centru města, a to na desítky minut.

Foto: Blanka Zimová

„Vystupte si, prosím!" Tramvaje vás nejspíš v centru města na zastávku nedovezou, zdroj: Blanka Zimová.

Podle mluvčí dopravního podniku je zpoždění tramvají způsobeno více vlivy. V centru je například velké množství aut, které brání klidnému průjezdu tramvají a autobusů, situace se pak zvlášť komplikuje, když dojde k dopravnímu omezení.

Se stojícími tramvajemi se cestující budou potýkat ještě minimálně týden. Dopravní podnik tedy radí raději využívat zastávky metra.

Reklama

Doporučované