Hlavní obsah

Máma ze mě chtěla mít matematického génia, vzpomíná dcera Petry Černocké. Je zpěvačkou

Máma chtěla, abych studovala jiný obor, říká Bára Vaculíková.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Může se zdát, že to děti slavných rodičů mají v životě jednodušší. Co když se ale rozhodnou vydat na stejnou dráhu? Nemůže jim srovnání s úspěšnými rodiči spíš ublížit? O svou zkušenost se s námi podělily zpěvačka Bára Vaculíková s mámou Petrou Černockou.

Článek

Jako dítě prý byla zpěvačka Bára Vaculíková velmi živá. Ráda tancovala, dobře se učila, chodila na piano a kytaru a také velmi ráda zpívala. Už tehdy si Petra uvědomovala, že dcera talent zdědila. Zpívala totiž pořád. Třeba když šla domů, tak bylo hned jasné, že jde právě ona, protože její zpěv se rozléhal už na schodech. To Bára si zase s příchodem školy začala uvědomovat, že její maminka není jako ostatní: „Zažila jsem obojí. Posmívání, ale i to, že se mnou všichni kamarádili, protože měli pocit, že jsem z nějaké hrozně zvláštní rodiny,” vzpomíná dcera Černocké.

Dětství tak bylo idylické. Horší to však bylo v pubertě a Bára přiznala, že máma si s ní užila. Pak přišlo na řadu rozhodování, co bude holčička dělat v budoucnu. Jenže tady se nám vzpomínky mámy a dcery nějak rozcházejí: „Mě už naši podporovali a já Báru, když už to bylo jasné, tak také. Já jsem ráda, že někdo pozvedl a drží dál ten prapor muziky,” říká Petra. Jenže Bára si to pamatuje jinak: „Striktní zákaz jsem neměla, ale když jsem chtěla jít na konzervatoř, tak jsem nemohla. Máma měla pocit, že musím studovat matematiku - a ta na konzervatoři nebyla. Takže jsem šla na gympl, aby se ze mě stal matematický génius,” směje se dnes Bára.

A i když rady ohledně studia uposlechla a dokonce vystudovala žurnalistiku na Karlově univerzitě, láska k hudbě a zpěvu zvítězila. A začátky obou dam jsou až překvapivě stejné. Obě totiž dostaly nabídku na hraní v kapele. Víceméně náhodou. Bára svou kariéru na slávě svojí mámy nikdy nestavěla a nestaví. Nebojí se však přiznat, že tam, kde to šlo, si o pomoc řekla: „Tak na začátku určitě jsme občas potřebovaly pomoci třeba s propagací a máma ty kontakty měla, takže několikrát jsem za ní šla a požádala ji o pomoc.”

Dnes už má Barbora svou cestu danou. Sice se stala zpěvačkou, ale její hudba je jiná než hudba Petry Černocké. Přesto si spolu už několikrát zazpívaly. A brzy se k nim možná přidá malá pokračovatelka. Bářina dcera Olivie Coco je totiž podle obou dam velmi nadaná: „Zpívá krásně, je to tam. Talent byl zděděn. Také jsme bedlivě poslouchaly, když zpívala poprvé Ovčáci nebo tak něco. A na rozdíl ode mě s Bárou má i krásný přednes. Takový neškolácký. Snad z ní proboha nebude herečka,” pochlubila se babička Petra na závěr.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam. 

Reklama

Doporučované