Hlavní obsah

Muslimské děti jako hrozba pro Německo. Politici je chtějí sledovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Muslimské děti jako hrozba pro Německo, varuje kontrarozvědka.Video: Profimedia.cz, AP, Reuters

 

Reklama

Šéf německé kontrarozvědky Hans-Georg Maassen varoval, že děti vyrůstající v muslimských rodinách mohou představovat riziko pro německou společnost. Konzervativní politici říkají, že by orgány měly mít možnost sledovat děti mladší 14 let.

Článek

Šéf německé kontrarozvědky Hans-Georg Maassen varoval, že děti vyrůstající v muslimských rodinách mohou představovat riziko pro německou společnost. Úřad ve zprávě uvedl, že některé děti z muslimských rodin jsou od narození vychovávané s extrémistickým pohledem na svět. Ten legitimizuje násilí vůči druhým a degraduje ty, kteří nejsou součástí skupiny.

Na zjištění reagovali politici Křesťanskodemokratické unie kancléřky Angely Merkelové s výzvou, aby úřady měly možnost sledovat děti mladší 14 let.

„Nejde o kriminalizaci lidí mladších 14 let, ale o odvrácení významných hrozeb pro naši zemi, jako je islámský terorismus, který se zaměřuje na děti,“ uvedl politik CDU Patrick Sensburg pro mediální skupinu Funke Mediengruppe.

Zpráva také uvádí, že radikalizace mladistvých přichází v čím dál nižším věku. Maasen označil pokračující džihádistickou socializaci dětí za alarmující a v následujících letech prý bude pro státní orgány skutečnou výzvou, uvedl web DW.com

Reklama

Doporučované