Hlavní obsah

Na zápase Plzně o titul bude video, rozhodčí ho ale nevyužije. Proč?

Zápas Plzně s Teplicemi odřídí sudí Pavel Julínek, který ale zatím nemůže rozhodovat zápasy s pomocí asistenta u videa.Video: David Janeczek, Profimedia.cz

 

Reklama

V zápase Viktorie Plzeň s Teplicemi bude k dispozici přenosový vůz potřebný pro využití asistenta u videa. Videorozhodčí ale s řízením zápasu pomáhat nebude.

Článek

Společnost O2 TV si po pondělní výhře Slavie na Dukle vybrala jako příští televizní duel zápas Plzně s Teplicemi, ve kterém může Viktoria oslavit už pátý titul v probíhající dekádě.

„V Plzni bude připravený přenosový vůz, ve kterém je místo pro asistenta u videa. My jsme připraveni,“ řekl Seznamu mluvčí O2 TV David Solnař.

Jenže Komise rozhodčích FAČR delegovala do Plzně rozhodčího Pavla Julínka a sedmatřicetiletý rozhodčí není dosud dostatečně proškolen, aby mohl spolupracovat s asistentem u videa.

Naopak třeba v zápasech Sparty se Sigmou nebo Karviné s Baníkem jsou dostatečně proškolení rozhodčí, ale chybí přenosový vůz.

Ligová fotbalová asociace vydala prohlášení, že video ve 29. kole nebude vzhledem k delegaci rozhodčích.

Před začátkem jara ale šéf LFA Dušan Svoboda sliboval, že se video objeví minimálně v jednom zápase v každém kole.

Tento slib už padl poté, co společnost O2 TV půjčila na konci dubna svůj přenosový vůz na Slovensko. 26. kolo HET ligy už tak bylo bez videa.

Nyní bude videorozhodčí chybět kvůli navolené delegaci podruhé.

Reklama

Související témata:

Doporučované