Hlavní obsah

Nové zprávy o Petře Kvitové. Rány jsou zahojené, co bude dál?

Studio Seznam: Detailní informace o zraněné tenistce. Hovoří její manažer Karel Tejkal, reportér Jaroslav Gavenda. A Jaromír Vampola, muž, který se stará o pojištění sportovních hvězd.

 

Reklama

Studio Seznam: Aktuální informace o zraněné ruce. Manažer Kvitové Karel Tejkal o finančních ztrátách, které tenistku během nucené pauzy postihnou.

Článek

Nejlepší česká tenistka posledních let Petra Kvitová teď místo kurtů víc navštěvuje lékaře. „Je ve fázi rehabilitace, rány jsou zahojené, v podstatě cvičí," řekl Seznamu lékař Radek Kebrle, který dvojnásobnou wimbledonskou vítězku operoval.

Šestadvacetiletou Petru Kvitovou pořezal na levé ruce dosud neznámý muž, s nímž se tenistka pravděpodobně shodou okolností střetla ve vchodu do domu v Prostějově, ve kterém bydlí. Po pachateli už tři neděle neúspěšně pátrá policie. Kvitovou napadl nožem. Ve chvíli, kdy se česká reprezentantka snažila instinktivně bránit, ji řízl do ruky.

Následky - vzhledem k tomu, že Kvitová hraje levou rukou - byly vážné. Přeťaté šlachy na všech prstech i dva nervy lékaři ve specializované nemocnici ve Vysokém nad Jizerou dali dohromady, ale následná léčba a rehabilitace potrvá dlouhé měsíce. Podle prvních odhadů týmu Petry Kvitové se dá čekat, že mimo tenisový okruh zůstane půl roku.

Ve studiu Seznam Zprávy se dozvíte novinky o zdravotním stavu Petry Kvitové, ale také detailní informace o Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou, kde Kvitová podstoupila operaci (pusťte si video nahoře v tomto článku).

Manažer Petry Kvitové Karel Tejkal a další hosté hovořili o finančních ztrátách, které postihnou tenistku během nucené pauzy, o tom, jakým způsobem jsou pojištění vrcholoví sportovci, ale třeba také, kdo platil operaci ve Vysokém nad Jizerou.

Ve studiu najdete také reportáž o nemocnici a rozhovor s operatérem. ,,Já jsem věděl předem, že budu operovat Petru Kvitovou. Po poranění se obrátila na lidi, kterým věří a volal pan profesor Kolář a zeptal se mě, jestli sem může přijet. V tu chvíli jsme nevěděli, o jaké poranění ruky se jedná. To jsme se dozvěděli až po primárním ošetření v Prostějově,” řekl reportérovi Seznamu lékař Radek Kebrle.

Při operaci byla tenistka v celkové narkóze, zákrok trval tři hodiny a 45 minut. Podařená operace je ale podle Kebrleho jen 50 procent úspěšného výsledku. Důležité je, i jak se bude vyvíjet rehabilitace.

Pusťte si také následující video: první vyjádření Petry Kvitové k útoku neznámého pachatele v Prostějově

Petra Kvitová po propuštění z nemocnice

Reklama

Doporučované