Hlavní obsah

Nový Jičín dokončuje zázemí u koupaliště Čerťák, hledá nájemce

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Nový Jičín dokončuje výstavbu nového zázemí pro návštěvníky přírodního koupaliště Čerťák.

Článek

Chce, aby tam lidé mohli trávit letošní léto, proto už hledá zájemce o pronájem kiosku s posezením, sociálním zařízením se sprchami, toaletami a převlékacími kabinami pro veřejnost. Vybudování nové budovy přišlo radnici na více než sedm milionů korun, úprava pláže stála téměř 900 000 korun. V tiskové zprávě to sdělila mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

Vodní nádrž Čerťák je vyhledávaným místem, kam se lidé chodí koupat i rybařit. „Jsme přesvědčeni o tom, že po dvouleté pauze a s omezenou možností cestovat bude letos Čerťák oblíbenou výletní destinací. Pokud se podaří vysoutěžit nájemce, provoz bufetu by měl začít v červenci,“ uvedl novojičínský místostarosta Ondřej Syrovátka (Zelení).

Kvůli pandemii nového typu koronaviru není zatím jasné, jaké možnosti o dovolené budou letos v létě Češi mít. Hranice Česka se sousedními státy by se podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) měly plně otevřít od července, kdy by mohli mít Češi možnost cestovat i do Bulharska, Maďarska či pobaltských zemí, od srpna do Chorvatska, Řecka, Slovinska nebo na Maltu. Stále platí i povinnost nošení roušek na veřejných místech.

Dřevostavba se sedlovou střechou na břehu Čerťáku už je téměř hotová. „Zájemci o pronájem zcela nového objektu v rekreační oblasti, s upraveným okolím a krásnou přírodou, mohou podat svou nabídku na úřad do 14. května do 14:00. Minimální nabídková výše ročního nájemného činí 40 000 korun plus DPH,“ uvedla Machková.

Rozhodující pro výběr nového provozovatele bude podle ní kromě ceny i podnikatelský záměr. „Výhodou bude například i fakt, jestli hodlá používat omyvatelné nádobí namísto plastového,“ uvedla mluvčí. Podrobné informace najdou zájemci na úřední desce a na městských internetových stránkách.

Správcem nádrže jsou Lesy ČR. Na konci roku 2017 začal podnik nádrž vypouštět, aby mohl odstranit závady na jejích zařízeních a vyčistit dno. Město se rozhodlo období, kdy bylo místo bez rekreantů, využít a postavit novou budovu, která nabídne kvalitnější zázemí s větší kapacitou pro hosty, kryté sprchy a nové toalety.

„Koncem loňského roku jsme také upravili vstup do vody a nechali tam vytvořit oblázkovou pláž. Další úpravy by mohly následovat příští rok,“ doplnil Syrovátka.

Reklama

Doporučované