Hlavní obsah

Po loňské odmlce se otevírají brněnská kluziště pro veřejnost

Ilustrační foto.

Reklama

Po loňské odmlce kvůli covidu se letos znovu veřejnosti otevřou brněnská kluziště. Tento pátek nejprve ve Vodově ulici a v sobotu na místě bývalého zimního stadionu za Lužánkami.

Článek

Naopak ani letos nebude kluziště na Moravském náměstí u sochy Jošta, protože městská část Brno-střed je půjčila magistrátu. Ten je umístí do areálu Nové Zbrojovky, kde bude olympijský park, otevřít by se mělo v prosinci.

Otázkou je, zda kritická situace s covidem nedonutí vládu k tvrdým restrikcím, které by veřejné bruslení znemožnilo. Jinak mají zůstat kluziště otevřená až do února. Loni se v Brně bruslilo pouze na přírodních ledových plochách, které byly za příznivých podmínek lidmi zcela zaplněny bez ohledu na vrcholící vlnu pandemie.

„Ve všední dny se letos bude bruslit od 15:00 do 20:00, o víkendu už od 9:00. Během vánočních prázdnin má být otevřeno také po celý den. Na obou místech mají lidé i zázemí se šatnami a občerstvením. Na obou místech je také možné si brusle půjčit,“ uvedla mluvčí městské společnosti Starez - sport Michaela Dittrichová.

Již od minulého týdne lze bruslit také u modřické Olympie, kde se začíná od rána i ve všední den. Další možností jsou dvě kluziště s umělým ledem na Lesné u základní školy v Milénově ulici. Zatím se staví kluziště na Kraví hoře a otevřít by se mělo pro veřejnost v prosinci.

Reklama

Související témata:

Doporučované