Hlavní obsah

Polské drogerie Hebe plánují expanzi do ČR a na Slovensko

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Reklama

Polský řetězec drogerií Hebe plánuje expanzi do České republiky a na Slovensko. Informuje o tom server esmmagazine.com.

Článek

Prezident portugalské maloobchodní skupiny Jéronimo Martins Group, která Hebe vlastní, Pedro Soares dos Santos na konferenci v Lisabonu oznámil, že expanze k jižním sousedům Polska je přirozeným vývojem. Neupřesnil však, kolik obchodů chce v Česku a na Slovensku otevřít.

Hebe provozuje v Polsku kolem 270 obchodů. Její tržby se loni zvýšily o téměř čtvrtinu na 259 milionů eur, tedy v přepočtu 6,5 miliardy korun. V letošním roce chce Hebe otevřít celkem 50 obchodů, není však známo, kolik v zahraničí. Aktivity v České republice a na Slovensku má zajišťovat polská Hebe.

Firma loni v Polsku spustila internetový obchod, který má nyní měsíčně kolem 1,2 milionu návštěvníků. Nabízí 3500 exkluzivních a 270 vlastních značek a vydala zákazníkům 3,7 milionu věrnostních karet.

Jéronimo Martins vlastní v Polsku také největší místní potravinářský řetězec Biedronka. Také ten se připravuje na expanzi do dalších zemí. Soares dos Santos dodal, že značka by mohla vstoupit na rumunský trh. Firma však zvažuje spíše převzetí zavedené firmy, než rozvoj zcela nového podnikání od nuly.

Jéronimo Martins je druhou největší maloobchodní společností v Portugalsku. Kromě Portugalska a Polska je aktivní také v Kolumbii.

Reklama

Doporučované