Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Musíme něco dělat, říká Fiala. Jen neví co ani jak

Jindřich Šídlo se po čase podíval, co nového (ne)dělá vláda.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, ČTK, Youtube.com, Profimedia.cz

 

Reklama

Stamiliardový schodek státního rozpočtu a další ekonomické problémy vláda aktivně řeší, ujišťuje nás všechny premiér Fiala. Ale když má dojít na vysvětlení konkrétních kroků, už to tak slavné není.

Článek

Možná bychom čekali, že vláda, jejíž premiér i ministr financí jsou členy pravicové ODS, bude mít řešení deficitu státního rozpočtu jako prioritu číslo jedna. A že již před volbami v říjnu 2021 měly strany vládní koalice připravený jasný a konkrétní plán, jak se hrozivým číslům postavit.

Jenže když se zeptáte Petra Fialy, co nového vláda vymyslela ohledně řešení této situace, dostane se vám nepříliš jasné ani konkrétní odpovědi.

Intenzivně na tom pracujeme, probíhá řada jednání, věnujeme se tomu opravdu každodenně jak v pracovních skupinách, tak na úrovni koaličních rad. A přijdeme s řešením.
Petr Fiala

A když k tomu přičtete, že precizní plán vlády na ovládnutí ČEZu označí za protiústavní její vlastní legislativní rada (jejímž předsedou je mimochodem ministr za Piráty), začíná to vypadat, že se v ekonomických záležitostech kabinet Petra Fialy dost topí.

Naštěstí ale vláda našla způsob, jak všem ukázat, že je vlastně všechno v pořádku. Co přesně to je a jaké další problémy Fialova kabinetu to vyřeší, se dozvíte ve videu v úvodu článku.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V týdnu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované