Hlavní obsah

Záznam: Babiš navštívil zámek v Přerově nad Labem

Andrej Babiš ve středních Čechách: zámek Přerov nad Labem.Video: Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Návštěva zámku v Přerově nad Labem nebo elektrárny v Mělníku. Premiér Andrej Babiš s ministry vyjel do Středočeského kraje.

Článek

Babišova vláda pokračuje v cestách do regionů, už dříve premiér navštívil Zlínský a Liberecký kraj.

Ráno po setkání s hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou a s radními v budově krajského úřadu v Praze Babiš zamířil do Třinecké ulice v Kladně. Na železniční zastávce Velká Bučina mu byly představeny plány na vylepšení infrastruktury.

Návštěva Andreje Babiše v mělnické elektrárně: 

Andrej Babiš na návštěvě mělnické elektrárny.Video: Seznam Zprávy

Podle Andreje Babiše je návštěva krajů součástí investičního plánu vlády. Babiš říká, že stát dosud neměl desetiletý plán investic a on ho skládá dohromady. Opozice výjezdy do krajů kritizuje jako politickou kampaň za státní peníze. „Chtěl bych skeptikům vzkázat, že my v krajích dostáváme úkoly. Mapujeme investiční potřeby, není to o slibech,” prohlásil Andrej Babiš.

Jak ráno začala cesta vlády po středních Čechách:

Babišova vláda a její výjezd do středních Čech.Video: Seznam, Seznam Zprávy

„Středočeský kraj je jediný u nás, který má dramatický nárůst obyvatel, tuším, že o dvacet procent, proto vnímáme požadavky kraje na financování některých akcí,” uvedl Babiš v sídle Středočeského kraje v Praze 5. „Střední Čechy jsou hlavně o dopravě, je smutné, že stále nemáme například jasno o D3, snad už je jasné spojení centra Prahy s letištěm a Kladnem,” dodal premiér v demisi.

V prostorách mělnického zámku se Babiš setkal se středočeskými starosty a poté si prohlédl elektrárnu v Horních Počaplech.

Plánována byla i prohlídka místa, kde mají být vybudovány obchvat Jesenice a Vestecká spojka, a návštěva skanzenu v Kouřimi. Celodenní program skončil v Poděbradech.

Reklama

Související témata:

Doporučované