Hlavní obsah

Frekventovanou křižovatku v Ostrově čeká přestavba na kruhový objezd

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Ostrově na Karlovarsku plánují přestavbu frekventované křižovatky na bezpečnější kruhový objezd. Jde o světelnou křižovatku ulic Jáchymovská a Hlavní u vjezdu do města.

Článek

Náklady se odhadují na šest milionů korun. Se stavbou by se mohlo začít za dva roky, informoval ČTK ostrovský starosta Jan Bureš (ODS).

Město si před časem nechalo vypracovat generel dopravy, jehož součástí bylo sčítání dopravy po celém městě. Z něho vyplynulo, že právě křižovatka Jáchymovské a Hlavní ulice je nejzatíženějším místem ve městě. Navíc jde ve městě o poslední světelnou křižovatku.

Původně radnice chtěla postavit kruhový objezd s pěti výjezdy, nakonec se ale rozhodla pro levnější variantu se čtyřmi výjezdy. „Nejlepší variantou je čtyřpaprsková křižovatka s tím, že Družební ulice by se napojila ne přímo na okružní křižovatku, ale bočním vjezdem na Jáchymovskou ulici. Vychází to lépe i co se týče odhadovaných nákladů, ty jsou při pětipaprskové křižovatce 12 milionů korun, při čtyřpaprskové bychom se dostali na poloviční částku,“ řekl Bureš.

Připravený generel musí nejprve schválit zastupitelstvo šestnáctitisícového města. Radnice už má hotovou studii, po schválení se začne pracovat na projektu. Stavební práce jsou naplánované na rok 2024. Součástí projektu bude také výstavba šesti desítek parkovacích míst, kterých je v této lokalitě poblíž panelových domů nedostatek.

Reklama

Doporučované