Hlavní obsah

Atrium budovy Envelopa Office Center zdobí světelná plastika od Lasvitu

Foto: Getty Images

Olomouc.

Reklama

Atrium budovy Envelopa Office Center, kterou poblíž historického centra Olomouce postavila skupina podnikatele Richarda Morávka, zdobí světelná designová instalace od studia Lasvit.

Článek

Instalace inspirovaná stuhou vlající ve větru je dílem designérky Kataríny Kudějové Fulínové. Objekt nesoucí název Ribbon vizuálně propojuje jednotlivá podlaží atria, navíc díky své trojrozměrnosti poskytuje z každého patra jiný pohled na tuto skleněnou plastiku, sdělil dnes ČTK Pavel Vysloužil ze společnosti Redstone Group.

Plastika z Lasvitu, české designové a sklářské společnosti se sídlem v Česku a Hongkongu, vychází z tvaru trojúhelníku, který se objevuje jako stavební prvek skylightu. „Celou stuhu tvoří celkem deset trojúhelníků zavěšených pod úhlem, ty se navzájem v určitých částech propojují, a tím tvoří kompaktní celek. Každý z trojúhelníků tvoří kovová nosná konstrukce, která je vypletena kovovými lanky, na kterých jsou připevněné jednotlivé skleněné komponenty tvořící síť - ornament,“ popsala dílo designérka. Doplnila, že celý objekt je externě nasvícený s přednastavenými dynamickými světelnými scénami.

Výroba této instalace trvala zhruba tři měsíce. Celý proces, od designového návrhu až po dodání a instalaci v budově, byl však o dva měsíce delší. „Na celý projekt jsme použili přibližně 80 metrů nerezových trubek, zhruba 800 metrů nerezových lan a téměř 1700 kusů skel. V tomto případě skláři pracovali s křišťálově čirým borosilikátovým sklem s optiškou (vzorem). To je řezané ze skleněných profilů dle požadovaných rozměrů,“ popsala výrobu manažerka projektu Alena Trunečková ze společnosti Lasvit Prague.

Moderní administrativní budova Envelopa má šest nadzemních pater o celkové ploše 15.000 metrů čtverečních a disponuje třemi podzemními patry se 170 parkovacími místy. Kancelářský komplex má prosklenou fasádu. Kromě využití pro administrativu projekt jsou prostory vhodné i pro umístění jiných provozů, jako jsou laboratoře, ateliéry, studia, ordinace, kontaktní centra a obchodní prostory. V přízemí budovy se nachází Bistro Romana Pauluse, které šéfkuchař pojal jako kantýnu 21. století.

Reklama

Doporučované