Hlavní obsah

Čelákovice dokončují stavbu parkovacího domu, zkušební provoz spustí v prosinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Čelákovicích u Prahy dokončují stavbu parkovacího domu u nádraží, řidičům by měl začít sloužit zkušebně v prosinci, od příštího roku město spustí ostrý provoz.

Článek

Stavbaři nyní obkládají dům dřevěnými lamelami, budou se natírat podlahy a instalovat elektrické rozvody. V srpnu by se měl do původního režimu vrátit provoz v Masarykově ulici před nádražím, blíž k nádraží se přesune autobusová zastávka. Se stavbou třípodlažního parkovacího domu v režimu P+R pro 97 aut začalo město loni na jaře. V polovině září chce radnice na dnu otevřených dveří představit parkovací dům veřejnosti. ČTK to dnes řekl místostarosta Petr Studnička (ODS).

„Dodělávat se budou hlavně technologie a navigační systém k parkovacímu domu, stavba by pak měla být kompletně dokončena zhruba do poloviny října, kolaudaci plánujeme na listopad,“ řekl Studnička. V prosinci chce město spustit zkušební provoz, aby si lidé zvykli na způsob placení a navigační systém. Ostrý provoz má začít od ledna se spuštěním nových zón placeného stání ve městě.

Součástí budování domu byla také úprava prostoru před nádražím, přibyl například nový přístřešek, dlažba, stojany na kola a další mobiliář. V plánu jsou také dvě stání K+R naproti nádraží. „V návaznosti na stavbu domu připravujeme i rekonstrukci nedalekého historického křížku,“ řekl Studnička.

Parkovací dům staví firma Trigema Building, vyjde zhruba na 110 milionů korun. Zejména kvůli vyšší ceně oceli je to zhruba o 15 milionů víc než město původně předpokládalo. Město na investici využije evropskou dotaci, která pokryje 90 procent celkové částky. Celodenní parkování v domě řidiče vyjde na 20 korun, za auto ponechané přes noc zaplatí 100 korun.

Reklama

Doporučované