Hlavní obsah

Na středočeských silnicích zemřelo o letních prázdninách 13 lidí, meziročně více

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto.

Reklama

Na středočeských silnicích zemřelo o prázdninách 13 lidí, meziročně se tak počet obětí prázdninových dopravních nehod v regionu více než zdvojnásobil. Loni na silnicích v regionu zahynulo od 1. července do 31. srpna šest lidí.

Článek

Jenom letos v srpnu na silnicích zemřelo sedm lidí, o čtyři více než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 39 životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

V srpnu se v regionu stalo 1032 nehod, o 29 méně než loni. Při kolizích bylo 26 lidí těžce zraněno a 248 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 84,62 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Nejčastější příčinou srpnových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v sobotu 20. srpna, a to 53.

V červenci zemřelo při nehodách v regionu šest lidí. Je to o tři více než ve stejném období loni. Celkem se v červenci stalo 995 nehod, což je o 84 méně než loni. Při nehodách bylo 32 lidí těžce zraněno, 199 lehce a celková škoda byla vyčíslena na 77,68 milionu korun. Nejvíce nehod se stalo pondělí 18.července, celkem 109.

Tragická nehoda se stala například 4. července na dálnici D10 u Mnichova Hradiště, kde po nehodě osobního auta zemřelo dítě. Po nehodě u Lišan na Rakovnicku 6. července zahynula mladistvá motorkářka. U Votic na Benešovsku 28. července bouralo osobní auto a sanitka převážející pacientku, která kvůli nehodě zemřela. V srpnu se stala tragická nehoda například v obci Jíkev na Nymbursku, kde se cyklista 30. srpna v podvečer srazil s osobním autem. Zemřel na místě.

Reklama

Doporučované