Hlavní obsah

V Galerii Středočeského kraje vystoupí OLDstars, JEDL či Cirk La Putyka

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Galerie Středočeského kraje (GASK) v Kutné Hoře připravila na léto pestrý program, návštěvníci se mohou těšit na řadu hudebních i divadelních představení.

Článek

Představí se jim umělecká skupina OLDstars, divadelní spolek JEDL či Cirk La Putyka. V sobotu galerie zahájí výstavu Hvězdné nebe, která přiblíží textilní výrobu firmy Sochor ve spojení s uměleckou elitou první republiky, informovala ČTK Alena Sedláčková z GASK.

Ve středu zavítá do galerie soubor OLDstars, který na letní scéně uvede Shakespearova Macbetha. Následovat bude 23. července představení Médeiana v podání divadelního spolku JEDL. V jednom z nejkrutějších příběhů lásky, zrady a pomsty se publiku představí David Prachař či Lucie Trmíková.

Na 4. srpna je plánováno představení Kaleidoscope cirkusového uskupení Cirk La Putyka. Diváci se mohou těšit na skoky na obřím teeterboardu, skupinové taneční choreografie, závěsnou akrobacii či lety na trampolíně.

Návštěvníci budou moci také 10. září zavítat na čtvrtý ročník festivalu A Day of Sound, který přivádí do galerie experimentální a nezávislou hudbu v dramaturgii hudebního publicisty Pavla Klusáka. Na akci vystoupí mimo jiné Kvietah, Jan Jelinek či Frank Bretschneider.

Galerie přes léto pamatuje i na děti, které mohou ve vizuálních hernách pomocí dokreslování, malování, skládání, stavění, prolézání nebo šplhání překročit hranici do pestrého světa barev a tvarů a poznat všemožné způsoby, jimiž malíři vyjadřovali své myšlenky. Znovuotevřený dětský koutek nabídne aktivity rozvíjející senzomotorické schopnosti dětí, podporující tvořivost a koncentraci a podněcující dětskou fantazii. Na 13. července galerie přichystala pro rodiny s dětmi od dvou do pěti let výtvarnou dílnu s názvem Červená. Pracovat budou se symbolikou červené barvy a všemi jejími možnými podobami.

Galerie Středočeského kraje sídlí v bývalé jezuitské koleji. Zaměřuje se na výtvarné umění 20. a 21. století. Vedle stálých sbírek organizuje řadu výstav a doprovodných programů.

Reklama

Doporučované