Hlavní obsah

Otrokovické letní slavnosti se letos zkrátí a přesunou na Štěrkoviště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Otrokovicích na Zlínsku se v létě uskuteční Otrokovické letní slavnosti. Program letošního 11. ročníku se zkrátí ze tří dnů na dva a hlavní koncerty se přesunou do rekreační oblasti Štěrkoviště.

Článek

Poprvé však budou slavnosti také z části zpoplatněny, sdělila ČTK mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová. Akce bude 15. a 16. července.

„Jsme nesmírně rádi, že na červencových slavnostech budeme moci přivítat (skupiny) Jelen, Xindl X, Buty či Kašpárka v rohlíku. A krásné výročí 30 let na scéně s námi přijde oslavit také kapela Premier,“ uvedla Alena Velecká, dramaturgyně Otrokovické Besedy, která slavnosti pořádá.

Změnou bude zavedení vstupného na hlavní část programu. „Snažíme se dělat program co nejzajímavější, a protože chceme do Otrokovic přivést co nejkvalitnější kapely, rozhodli jsme se letos po dohodě s městem, že slavnosti poprvé v historii zpoplatníme,“ uvedl jednatel Otrokovické Besedy Filip Pastuszek. „Nechceme se srovnávat s Holešovskou Regatou nebo Vizovickým Trnkobraním, pořád bereme v potaz, že jde o městskou akci, proto i cena 350 korun na místě za jednodenní vstupné je určitě nesrovnatelná s jinými komerčními festivaly. Navíc pokud si lidé koupí vstupné v rámci předprodeje, zaplatí za oba dva dny celkem tři sta korun. V ceně je jak pět kapel, tak i gastrofestival,“ uvedl Pastuszek.

Novinkou je také zkrácení programu ze tří dnů na dva. „Třídenní akce je ekonomicky a logisticky náročnější. Navíc aktuální problémy zasáhly veškeré segmenty společenského života. Lidé šetří, převážně na kultuře a sportu. Proto jsme se rozhodli program zkrátit na dva dny,“ uvedl jednatel.

Hlavní část programu se přesune z parku u Společenského domu na Štěrkoviště. „Mnozí obyvatelé, kteří bydlí v okolí, si opakovaně stěžují na hluk. Proto jsme se rozhodli hlavní pódium přestěhovat do krásného prostředí Štěrkoviště, které nabízí celou řadu benefitů. Areál má skvělou dopravní dostupnost, je oplocený a díky rekonstrukci je ideálním místem, kde mohou celé rodiny strávit příjemný víkend, spojený s poslechem kvalitní hudby, koupáním i sportovním vyžitím. Ještě před sezonou město dokončí rekonstrukci sociálního zázemí včetně bufetu, nicméně v rámci festivalu budou obě tyto složky ještě posíleny zvlášť, ale jinak je areál Štěrkoviště dokonale připravený,“ uvedl Pastuszek. Slavnosti se budou konat i v dalších částech města. Scéna bude v Kvítkovicích i ve zrekonstruovaném přístavišti, kde bude program zdarma.

Reklama

Doporučované