Hlavní obsah

SkiResort Černá hora-Pec kvůli počasí zrušil lyžování na Štědrý den

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Krkonošský SkiResort Černá hora-Pec pod Sněžnou zrušil kvůli nepříznivému vývoji počasí lyžování ve čtvrtek 24. prosince. Ve středu ještě budou vleky a lanovky na Černé hoře a v Peci pod Sněžkou v provozu.

Článek

Na další dny meteorologové předpovídají oteplení s deštěm. O provozu od 25. prosince SkiResort teprve rozhodne, záležet bude ale i na tom, jaká omezení kvůli šíření epidemie covidu-19 přijme vláda. Kvůli špatnému počasí již dnes zastavil provoz areál Mladé Buky u Trutnova, a to do 24. prosince. Otevřít by opět měl 25. prosince.

Zatím se v areálu Černá hora lyžuje na 1100 metrů dlouhé sjezdovce Anděl. V Peci pod Sněžkou jsou otevřené sjezdovky Javor 2, Lyžařská, Smrk a Zahrádky, celkem jde o 4,6 kilometru sjezdovek.

„Jsme (po 24. prosinci) plně připraveni obnovit lyžování v areálech ve stávajícím rozsahu, záviset bude ale na rozhodnutí vlády, kdy a za jakých podmínek Česká republika přejde do pátého stupně PSA,“ uvedla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Pokud by lyžování nebylo možné, byla by ve SkiResortu v provozu jen kabinková lanovka na Černou horu pro pěší a běžkaře.

Ve východních Krkonoších minulý týden zahájila sezonu na části uměle zasněžených sjezdovek ještě střediska Špindlerův Mlýn a Malá Úpa, obě zůstávají v provozu. V Orlických horách se lyžuje ve střediscích Deštné a Říčky. Na vlecích a lanovkách musejí mít lyžaři roušky, k turniketům vedou koridory s dvoumetrovými rozestupy. Občerstvení je možné pouze z výdejních okének.

Vláda provoz lyžařských středisek umožnila od pátku 18. prosince. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v pondělí řekl, že pokud s ohledem na vývoj epidemie navrhne zpřísnění, opatření by se změnila s účinností od pátku 25. prosince.

Reklama

Doporučované