Hlavní obsah

Fotbalová senzace. Češi na malém Euru šokovali Němce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Česko–Německo 2:1. Češi se radují z prvního gólu, který vstřelil Václav Sejk.

Reklama

Čeští reprezentanti dokázali na Euro U21 porazit silné Německo 2:1 a naděje na postup ze skupiny je veliká.

Článek

Neměli jinou možnost. Pokud chtěli čeští reprezentanti na Euru do 21 let postoupit ze základní skupiny, museli v nedělním zápase s obhájci zlata, Německem, bodovat. Podařilo se vrchovatě: po vítězství 2:1 promluvil Suchopárkův výběr velmi důrazně do otázky, kdo s Anglií pronikne do čtvrtfinále turnaje.

Více o zápase na webu sport.cz.

Výkon proti papírově silnějšímu soupeři předvedli Češi výborný. V první půli si stejně jako v úvodním zápase proti Anglii vypracovali pár příležitostí a jednu z nich, po ukázkové spolupráci Vasila Kušeje a Václava Sejka, druhý jmenovaný proměnil v úvodní gól zápasu. Po přestávce už Češi víc bránili a Němci tlačili – tento opakovaný vzorec přinesl vyrovnání, střelou z hranice pokutového území se trefil Angelo Stiller.

Fotbalové hvězdy 21

Seznam Zprávy k mistrovství Evropy hráčů do 21 let připravily sérii textů o hvězdách českého a československého fotbalu. Jak hrály a čím vynikaly, když jim bylo 21 let?

  1. Tomáš Rosický – proč malý Mozart není mistrem Evropy do 21 let
  2. Tomáš Řepka – jak Češi přišli o olympiádu 1996 v Atlantě
  3. Josef Bican – budoucí legenda – ve 20 letech na MS 1934
  4. Zdeněk Nehoda – ve 20 letech juniorským mistrem Evropy
  5. Jozef Adamec – nejmladší „Chilan“ na MS 1962
  6. Petr Čech – šampion Evropy z roku 2002
  7. Tomáš Skuhravý – v 18 letech vyřadil Real Madrid

Jenže tři minuty před koncem rozehrával rohový kop slávista Jurásek a odražený míč do sítě německého týmu dopravil sparťan Vitík – mimochodem opět ústřední postava českého týmu, tentokrát nejen v obraně, ale i v pokutovém území soupeře.

„Obrovské emoce. Zvládli jsme to, tyhle tři body jsou neskutečná vzpruha do posledního zápasu,“ řekl hrdina zápasu Vitík v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi.

Prvním týmem, který má jistotu čtvrtfinále, je z „české“ skupiny Anglie, která si poradila s Izraelem 2:0. Kdo doplní Anglii, se uvidí až ve středu.

Češi mají tři body a hrají s jednobodovým Izraelem. Jistotu postupu přinese samozřejmě vítězství, ale i remíza (protože Češi mají lepší vzájemný zápas s Němci).

Reklama

Doporučované