Hlavní obsah

Uhádl titul pro Argentinu, na tiketu má sázkař z Česka výhru 4,67 milionu

Foto: Profimedia.cz

Argentinci slaví ve finále MS v Kataru.

Reklama

Zájem o fotbalový šampionát v nezvyklém předvánočním termínu sázkové kanceláře překvapil a lámal jeden rekord za druhým.

Článek

Na katarský šampionát bude v dobrém vzpomínat sázející, který získal absolutně nejvyšší výhru na jednom tiketu. U Tipsportu vsadil 777 777 korun v kurzu 6 na to, že se Argentina stane mistrem světa – a vyhrál 4,67 milionu korun.

Naopak na vypadnutí Brazílie pohořel jiný sázkař. Na titul Kanárků vsadil 1,2 milionu korun – a jak to dopadlo, už víte.

Katar se stal nejsázenější sportovní akcí u tuzemských kanceláří všech dob. Tipsport utržil 1,9 miliardy, Fortuna necelých 1,4 miliardy korun. „Netradiční termín nebyl zásadní překážkou, která by sázkaře odradila. Naopak se potvrdilo, že MS ve fotbale je o parník před vším ostatním a je skutečným svátkem jak pro fanoušky, tak i sázkaře,“ uvedl pro Seznam Zprávy mluvčí Fortuny Petr Šrain.

U Tipsportu padl rekord i v absolutním počtu klientů, kteří si během MS vsadili. Počet vsazených tiketů činí skoro šest milionů.

Když se šampionát hrál před čtyřmi lety v Rusku, přijaly sázkové kanceláře Tipsport a Fortuna sázky zhruba za miliardu každá.

Potvrdilo se, že MS ve fotbale je „o parník“ před vším ostatním a skutečným svátkem jak pro fanoušky, tak i sázkaře.
Petr Šrain, Fortuna

Messi střílí, výhry se hrnou

Rekordní šampionát podtrhlo finálové drama Argentina–Francie, které mělo do obvyklých taktických bitev na velkých akcích daleko. Vzhledem k průběhu byl o finále velký zájem v live sázkách – tedy v sázení během zápasu.

„Finále vytvořilo absolutní rekord Tipsportu v live sázkách na jeden zápas – 46 milionů korun, dosud to bylo kolem 30 milionů. Sázkaře tohle dramatické divadlo bavilo až do konce. A ve finále byli úspěšní, protože padaly góly, trefovali se top střelci Messi a Mbappé a nakonec přece jen vyhrál mírný favorit Argentina,“ uvedl pro Seznam Zprávy vedoucí bookmaker Tipsportu Pavol Boško.

„A i když Argentina začala šampionát prohrou se Saúdskou Arábií, klienti Messimu a spol. věřili a nakonec titul pro Argentinu očekávali i ve finále (9,4 milionu korun na Argentinu v kurzu 1,88 proti šesti milionům na Francii v kurzu 2,02),“ řekl Boško.

Miliony na Brazílii, Argentinu i Babiše

U Fortuny činí nejvyšší výhra 2,72 milionu korun a padla díky vkladu 80 tisíc korun a kurzu 34 : 1 o poločasu na otočku Japonska nad Španělskem. Nejsázenějším zápasem nakonec nebylo finále, ale duel Francie vs. Maroko s téměř 40 miliony korun. Nejvíce peněz přihrál sázkařům Fortuny zápas Anglie–Írán, konkrétně 7,2 milionu, a naopak nejvíce tratili na duelu Maroko–Portugalsko.

Francouzům musel děkovat za finálový obrat i tipér, který vsadil u Tipsportu 200 tisíc korun v kurzu 3 na remízu po 90 minutách. „Zajímavý tiket s tzv. cashoutem jsme vyhodnocovali po skončení finále MS. Sázkař dal dohromady sport a politiku, vložil 150 tisíc korun na tiket se dvěma příležitostmi: Argentina mistrem světa 6 a Andrej Babiš prezidentem 3. Argentina mu vyšla a tip s Babišem nechtěl riskovat a příležitost ukončil,“ uvedl Pavol Boško, který se specializuje na politické sázky.

Bookmakeři ani outsideři nejsou pro legraci

Fotbalový šampionát v Kataru nabídl nezvyklé množství nečekaných výsledků a dílčí úspěchy outsiderů proti velkým favoritům, což v takových chvílích sázkaře rozhodně nepotěšilo. „Fotbalový svět je stále vyrovnanější, a kdo startuje na MS, tak už prostě není pro legraci. Je to paradox, ale spoustě sázkařů přinesla Argentina radost z výher, ale její šokující prohra se Saúdskou Arábií potopila desetitisíce tiketů – 99,8 % bylo vsazeno na Argentinu,“ hodnotí největší překvapení MS fotbalový bookmaker Tipsportu Petr Urbanec.

Co se týká předpovědí bookmakerů a sázkařů, kdo je favoritem a kdo se stane mistrem světa, tak se stejně jako před čtyřmi lety moc nespletli. Všechny zaskočil krach Němců, kteří ale skončili ve skupině i před čtyřmi lety. A vlastně brzy letos končila i Brazílie, jež ani v roce 2018 nehrála o medaile.

U Fortuny výsledek finále udělal radost sázkaři, který před startem MS vsadil 100 tisíc korun na celkovou výhru Argentiny v kurzu 8 : 1 s výhrou 800 tisíc korun. Další sázkař pak mohl slavit díky tomu, že vsadil 25 tisíc v kurzu 5 : 1 na to, že Messi bude nejlepším hráčem turnaje.

Podle Fortuny další zajímavostí ohledně finále je, že přesný výsledek 2:2 nebyl pro sázkaře žádným překvapením. Celkem na toto skóre vsadili necelých 400 tisíc, což při kurzu 15 : 1 znamenalo výplatu téměř šesti milionů.

Největší překvapení? Maroko

Asi největším překvapením se pro všechny stali fotbalisté Maroka, kteří se z pozice outsiderů v kurzu kolem 250 na titul propracovali až na čtvrté místo a stali se historicky nejúspěšnějším africkým týmem na MS.

Z pohledu reálných tržeb sázkovým kancelářím sice nahrávaly překvapivé výsledky, sázkaři se však dokázali velmi dobře přizpůsobit. Svým způsobem letošní šampionát byl tak trochu opravdovou loterií. „Ti, kdo věřili překvapením ve vysokém kurzu, si často připisovali velmi atraktivní výhry. Lidé vyhrávali méně často, ale o poznání vyšší, nezřídka milionové částky,“ sdělil Šrain z Fortuny.

Čtěte více o MS ve fotbale v Kataru na Sport.cz

MS ve fotbale v letošním roce probíhá v netradičním zimním termínu od 20. listopadu do 18. prosince 2022 v Kataru.

Reklama

Doporučované