Hlavní obsah

V Karlových Varech začalo promítat autokino na letišti

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Karlových Varech začalo dnes promítat autokino. Projekce se odehrávají na nezvyklém místě, v areálu mezinárodního Letiště Karlovy Vary, které funguje kvůli opatřením proti šíření koronaviru ve velmi omezeném režimu.

Článek

Drive-in biograf bude v provozu do 17. května, informovala ČTK mluvčí magistrátu Heleny Kyselá. Dnes přijelo na promítání asi 85 aut.

„Po týdnech plánování, příprav, hledání ideálního místa a čekání na rozvolnění opatření jsem ráda, že můžeme všechny zájemce pozvat do prvního karlovarského autokina a dopřát jim zábavu atraktivní a bezpečnou zároveň,“ uvedla karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Projekce autokina na karlovarském letišti zajišťuje město ve spolupráci s KV Arenou. „Myšlenka se zrodila při přípravách programu kulturního léta, kterým jsme v KV Areně plánovali. V okamžiku, kdy nevíme, kdy a zda vůbec budeme moci v našem komplexu větší akce pořádat, hledáme různé alternativy. Projekce jsme zvažovali právě u KV Areny, ale desítky stromů a ostrůvky mezi parkovacími místy na parkovišti jsou velkou překážkou. Proto jsem rád, že se se povedla dohoda s provozovatelem karlovarského letiště, které přidá projekcím na atraktivitě,“ doplnil jednatel KV Areny Roman Rokůsek.

Autokino je zřízeno na travnaté ploše v areálu letiště, návštěvníky do něj nasměrují navigační prvky a promítá se na nafukovací plátno.

V Karlovarském kraji funguje už autokino také v Sokolově. Tam využili rozsáhlé parkoviště u jezera a koupaliště Michal. V Sokolově promítají dva filmy za večer.

Reklama

Doporučované