Hlavní obsah

V Londýně vrcholí největší pouliční karneval v Evropě, policie opevnila Notting Hill

Největší pouliční festival v Evropě.

 

Reklama

Festival tradičně navštíví během dvou dnů asi dva miliony lidí. Policie slavící chrání ocelovými zábranami.

Článek

V londýnské čtvrti Notting Hill vrcholí největší pouliční festival v Evropě. Koná se každoročně od roku 1966 a se svou bohatou historií se řadí mezi nejpopulárnější světové karnevaly - Mardi Gras v New Orleans, newyorský průvod na svátek práce nebo proslulý karneval v Riu de Janeiru.

Karneval v Notting Hillu je oslavou obyvatel bývalé britské Západní Indie, která zahrnovala ostrovy v Karibiku. Festival začíná vždy nedělním rodinným průvodem a vrcholí v pondělí velkým finále.

Dvoudenní karneval navštíví každoročně podle odhadů asi dva miliony lidí, což vyvolává obavy o bezpečnost návštěvníků, zvlášť po červnovém teroristickém útoku v britském hlavním městě a nedávném řádění islamistů v Katalánsku.

Policejní složky si uvědomují rizika masové akce, a proto je v průběhu karnevalu do oblasti zakázáno vjíždět vozidly, zároveň návštěvníky chrání ocelové bariéry.

Průvod si připomene také další tragickou událost, projde totiž kolem vyhořelého věžáku Grenfell Tower. Policie proto vyzvala všechny účastníky akce, aby byli v okolí budovy co nejvíce diskrétní a nepořizovali si u ní fotky.

Reklama

Doporučované