Hlavní obsah

V Ústí nad Labem vznikne z participativního rozpočtu hřiště pro psy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Ústí nad Labem vznikne z participativního rozpočtu městského obvodu Ústí nad Labem - město hřiště pro psy. Bude vybudováno pod nemocnicí vedle útulku.

Článek

Obvod počítá s investicí okolo jednoho milionu korun, řekla ČTK Miloslava Davidová z odboru správy obecního majetku městského obvodu. Výstavba začne v červenci a měla by skončit v říjnu.

„Bude tam vybudováno dřevěné oplocení, pět prvků agility a posezení ve formě laviček včetně odpadkových košů. Vybavení hřiště bude v dřevěném provedení,“ uvedla Davidová. Místo vybíral obvod delší dobu. V minulosti byly navrhovány i jiné lokality, které však nebyly ve správě obvodu nebo nebyly pro tento účel k dispozici.

Na hřiště mohou lidé pouze se socializovanými psy. V útulku ale mohou být i psi s určitými problémy, každý den je venčí lidé z širokého okolí. „Uvidíme, jaké poznatky přinese praxe a budeme na ně samozřejmě následně reagovat,“ doplnila Davidová. Na hřiště se budou moct pejskaři vypravit poprvé zřejmě letos na podzim.

Dvě psí hřiště mají například také v Jirkově na Chomutovsku. Psi tam mají k dispozici řadu prolézaček a jejich majitelé posezení.

Reklama

Doporučované