Hlavní obsah

Vlevo dole: Někdo Orbána, někdo Rakušana. Strany vytahují poslední trumfy

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Viktor Orbán přijel Babišovi pomoci v závěru kampaně.

Reklama

Článek

Do voleb zbývá pár dní a politici začínají vytahovat poslední esa z rukávu. S čím se zatím vytasili, probrali Václav Dolejší s Lucií Stuchlíkovou na výjezdu Vlevo dole v Plzni.

Andrej Babiš přivezl do Ústeckého kraje maďarského premiéra Viktora Orbána. Migrantobijec a kritik Evropské unie měl pomoct Babišovi v závěru kampaně, moc se to ale nepovedlo. Běžným voličům Babiš zahraniční hvězdu prakticky neukázal, pokud tedy nepočítáme debatu, která ale byla určená především pro podporovatele ANO.

„Mediálně nejviditelnější z celé akce tak nakonec bylo to, že hnutí ANO na ni nepustilo nepohodlná média,“ popisuje Lucie Stuchlíková.

Piráti a Starostové zase vysílají, kam můžou Víta Rakušana, naposledy do debaty lídrů na Primě. Což podle Václava Dolejšího není úplně šťastné. „Může to znejistit voliče, kteří najednou nevědí, kdo je tady vlastně ten kandidát na premiéra. A Babiš toho hned využil,“ myslí si Dolejší.

Koho chtějí za premiéra v Plzni? A kdo nám s roztomilostí sobě vlastní vzkázal, že jsme prolhané svině? Poslechněte si speciální „živý“ Reaktor z Plzně. Reaktorem doplňujeme pravidelné díly podcastu Vlevo dole vždy, když se v předvolební kampani něco semele.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované