Hlavní obsah

Záběry z fotbalu v Číně: hvězdy v rouškách a vylidněné stadiony

Zápas Ligy mistrů AFC mezi Šanghají SIPG a Burinamem před prázdnými tribunami. Za šanghajský tým hrají Hulk nebo Oscar.Video: AP

 

Reklama

Nebezpečný koronavirus a hrozba nákazy ovliňuje veškeré společenské dění v Číně. Týká se to i nejoblíběnějšího sportu v Asii – fotbalu. Včerejší zápas Ligy mistrů AFC mezi Šanghají SIPG a Burinamem se hrál před prázdnými tribunami.

Článek

Za šanghajský tým hrají takové hvězdy jako Brazilec Hulk nebo Oscar, který v roce 2016 přestoupil z anglické Chelsea do SIPG. Fotbalová soutěž je pořádaná asijskou konfederací AFC pro nejlepší kluby asijských lig.

Aby se omezilo riziko šíření nákazy, rozhodla se čínská fotbalová asociace (CFA) po konzultaci s Asijskou fotbalovou konfederací (AFC), že se zápasy v Číně budou hrát před prázdnými tribunami, jak je vidět na videu. Šanghaj SIPG včerejší zápas vyhrála nad thajským Burinamem 3:0.

Zajímavostí bude, jestli se 12. 2. odehraje další zápas. Šanghajský tým ho má hrát v Austrálii proti tamnímu Sydney.

Další čínský tým skončil v karanténě

Čínský ženský fotbalový tým, který do Austrálie přiletěl na část kvalifikace na olympiádu, mezitím skončil v karanténě v Queenslandu. Podle AP bude tým, který se vyskytoval v oblasti Wu-chanu, nucen zůstat v karanténě do 5. února.

Nebezpečný virus se z čínského Wu-chanu už několik týdnů šíří do celého světa. Na onemocnění koronavirem již zemřelo nejméně 132 lidí. Přes šest tisíc lidí se pak virem nakazilo.

Reklama

Doporučované