Hlavní obsah

Babiš mladší zakázal své bývalé lékařce Protopopové mluvit s médii

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Andrej Babiš mladší.

Reklama

Syn premiéra Andrej Babiš mladší nechce, aby psychiatrička Protopopová hovořila s médii o jeho zdravotním stavu.

Článek

Poté, co v týdnu poskytla psychiatrička Dita Protopopová médiím dva rozhovory týkající se zdravotního stavu syna premiéra Andreje Babiše, rozhodl se Babiš mladší lékařce informování zakázat.

Podle serveru iRozhlas odeslal zákaz dopisem na Ministerstvo zdravotnictví. Zákaz se nevztahuje na policejní vyšetřování.

„Paní doktorka Protopopovová není oprávněná se jakýmkoliv způsobem vyjadřovat ve vztahu k médiím o čemkoliv, co by nějak přesahovalo lékařské tajemství,“ řekl pro iROZHLAS.cz advokát Andreje Babiše mladšího František Vyskočil s tím, že podnět zaslal za svého klienta na Ministerstvo zdravotnictví tuto středu.

Psychiatrička Dita Protopopová vypracovala o Andreji Babišovi mladším posudek, podle něhož kvůli duševní nemoci nebyl schopen výslechu v kauze Čapí hnízdo. Babiš mladší posudek zpochybňuje.

„V minulých týdnech se ovšem sám Babiš mladší policii přihlásil a příští týden by měl ke kauze podat vysvětlení. Opakovaně se přitom nechal slyšet, že z něj otec udělal bílého koně,“ doplňuje iRozhas.

Babiš mladší minulý týden nečekaně konfrontoval svého otce, kterého dlouhodobě obviňuje, že ho nechal zavléct na Krym kvůli takzvané kauze Čapí hnízdo. Ve skrytě natočené reportáži serveru Seznam Zprávy (zveřejněné v listopadu 2018) uvedl, že ho tam zavezl manžel tehdejší ošetřující lékařky Petr Protopopov.

Premiér Babiš tehdy uvedl, že jeho syn trpí schizofrenií a že na Krym se vydal jeho syn proto, že „je tam hezky“ a že mu na cestě dělal řidič Protopopov společnost.

V říjnu 2017 byl Andrej Babiš mladší mezi 11 lidmi, které policie obvinila v kauze kolem možného dotačního podvodu, který se týká evropské dotace pro Čapí hnízdo z programu pro malé a střední podniky. K výslechu na policii se ovšem kvůli zdravotnímu stavu dosud nedostavil. Stíhání Andreje Babiše mladšího bylo později z kauzy vyčleněno a koncem října 2019 policie navrhla zastavení jeho stíhání.

Reklama

Doporučované