Hlavní obsah

Babiš se neomluvil, Piráti na něj posílají právníky

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Reklama

aktualizováno •

Šéf Pirátů Ivan Bartoš řekl Seznam Zprávám, že premiér Andrej Babiš nereagoval na jejich předžalobní výzvu a věc tak jeho strana předala právníkům.

Článek

Premiér Andrej Babiš (ANO) se odmítl omluvit Pirátům, kteří ho k tomu vyzvali v předžalobní výzvě kvůli výroku, že chtějí lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty.

Strana se proto rozhodla bránit právní cestou. „Nedávný lživý útok premiéra na Twitteru na naši adresu předáváme právní kanceláři a budeme dál postupovat právní cestou,“ popsal Seznam Zprávám šéf Pirátů Ivan Bartoš.

„Uplatníme právo na ochranu pověsti naší strany jako volebního soupeře právní cestou u soudu,“ konkretizoval plán strany pirátský poslanec Jakub Michálek. Není podle něj možné, aby o sobě strany šířily lži a měl by být zachován princip čestné a poctivé kampaně.

„Že to má smysl, potvrdil i aktuální rozsudek soudu, který premiérovi nařídil omluvu za pomluvu našeho senátora Lukáše Wagenknechta,“ dodal Bartoš. O něm Babiš prohlásil, že je psychopat, udavač a připravil Česko o 800 milionů korun. Soud rozhodl, že se za výroky musí omluvit.

Piráti požadují od premiéra omluvu za jeho výroky ve Sněmovně a také za jeho příspěvek na Twitteru, který je podle Bartoše nepravdivý. „Piráti, co chtějí nejdřív mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak vám tam někoho nastěhovat. Nejlíp nějakého migranta,“ napsal premiér.

Babiš: Ani náhodou

Babiš ale uvedl, že se omlouvat nehodlá. „Jak určitě víte, Pirátská strana mě vyzvala k omluvě. Tak to ani náhodou,“ uvedl Babiš minulý týden na Twitteru. „Nemám se zač omlouvat a myslím, že to dobře ví,“ dodal.

Premiér Andrej Babiš podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše lže, protože se bojí, že po volbách přijde o svou moc a peníze. Oznámil také, že pro Piráty a Starosty nejsou takové špinavé metody přijatelné.

Reklama

Doporučované