Hlavní obsah

Další změny v ČSSD. Rezignoval šéf Hamáčkovy domovské buňky

Foto: ČSSD

Robin Povšík na snímku se stranickým šéfem Janem Hamáčkem.

Reklama

Po sjezdu nastaly další změny v řadách sociální demokracie. V čele středočeské ČSSD končí Robin Povšík, podle jeho kolegů jde o důsledek nepodařených krajských voleb.

Článek

V čele středočeské ČSSD končí její předseda Robin Povšík, uvedl Deník N. Povšík nahradil v roce 2018 tehdejšího předsedu a dnešního ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD).

Povšík nechtěl své rozhodnutí pro Deník N komentovat, ČTK se jeho vyjádření zatím nepodařilo získat. Podle bývalého náměstka hejtmanky Miloše Petery (ČSSD) je Povšíkův odchod vyústěním neúspěchu strany v krajských volbách.

Deníku N informaci potvrdil místopředseda ČSSD Jan Tvrdý. „Je to rozhodnutí krajského předsedy, jeho e-mail jsem obdržel a jeho rozhodnutí respektuji,“ uvedl Tvrdý.

Předsedou středočeské ČSSD se stal Povšík na krajské konferenci 19. května 2018. Byl jediným kandidátem na předsedu, hlasovalo pro něj 85 procent delegátů.

Funkci předsedy středočeské buňky obhájil Povšík v lednu 2020. Jeho protikandidátem byl tehdejší náměstek hejtmanky Miloš Petera. „Já si myslím, že to je vyústění toho, co se mělo řešit po tom neúspěchu v krajských volbách. Vyústilo to tak, protože to jinak nemohlo dopadnout,“ řekl dnes ČTK Petera. Ve volbách se ČSSD, která před nimi byla součástí vládnoucí koalice, ani nedostala do zastupitelstva.

Středočeská ČSSD se nyní podle Petery bude muset zamyslet nad tím, koho zvolí novým předsedou. Petera tuto funkci již dříve vykonával. „V této chvíli ambice nemám, ale musím se poradit s některými lidmi,“ řekl Petera na dotaz, zda se nebude ucházet o předsednickou funkci.

Jak si vede ČSSD v průzkumech? Podívejte se na model Seznam Zpráv:

Reklama

Doporučované