Hlavní obsah

Sestřičky se s prezidentem na Hrad stěhovat nebudou

Foto: twitter.com/PREZIDENTmluvci

Prezident Miloš Zeman na snímku z konce listopadu, kdy jmenoval Petra Fialu premiérem.

Reklama

Podle šéfa firmy Senior Home Group Borise Šťastného je zdravotnický personál připraven prezidenta následovat kdykoliv, pokud to bude vyžadovat aktuální situace a potřeby pacienta.

Článek

Lepšící se zdravotní stav umožňuje prezidentu Miloši Zemanovi, aby se po dlouhé odmlce opět vydal na Pražský hrad. Příští středu 26. ledna tam má jmenovat nové rektory. Plánuje také předat šek projektu Fondu ohrožených dětí Klokánek.

Personál, který o dlouhodobě nemocného prvního muže republiky pečuje na zámku v Lánech, se ale s ním do Prahy zatím přesouvat nebude. Sestry z firmy Senior Home Group budou své služby poskytovat jen na lánském zámku, kde je vybudováno ošetřovatelské zázemí. Na dotaz Seznam Zpráv to uvedl šéf firmy Boris Šťastný.

„Jsem upřímně rád, že se zdravotní stav pana prezidenta lepší natolik, že po konzultaci s jeho ošetřujícím lékařem může rozšířit své pracovní aktivity i na Pražský hrad. Pokládám to i za potvrzení kvalitní práce celého lékařského a ošetřovatelského týmu. Co se týče domácí zdravotní péče poskytované naším zařízením, tato je situována v místě domácího prostředí pana prezidenta v Lánech a s jejím poskytováním na Hradě příští středu nepočítáme,“ uvedl na dotaz Seznam Zpráv Boris Šťastný.

Zároveň ale šéf privátní firmy doplnil, že personál je připraven „kdykoli poskytnout své služby podle aktuální situace i potřeb pacienta“.

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě úřadoval naposledy loni v září. Tehdy se u něj začaly naplno projevovat jeho chronické zdravotní problémy, kvůli kterým byl poté dvakrát hospitalizován v pražské Ústřední vojenské nemocnici. Propuštěn do domácího léčení byl na konci loňského listopadu.

Nepřetržitě se u něj teď střídá tým sedmi zdravotních sester ze zmíněné firmy Senior Home Group. Jak uvedly v minulých dnech Seznam Zprávy, prezidentská kancelář za domácí zdravotní péči jí už uhradila téměř půl milionu korun.

Reklama

Doporučované