Hlavní obsah

Muž, který v nemocnici vyhrožoval použitím zbraně, se přihlásil policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Policie ČR

V souvislosti s výhrůžkami v kladenské nemocnici pátrala policie po jednačtyřicetiletém muži.

Reklama

aktualizováno •

Kladenská policie byla od odpoledne v pohotovosti. Důvodem byl muž, který měl přijít na jedno z oddělení kladenské nemocnice a personálu vyhrožovat použitím zbraně, z místa poté odešel. Vpodvečer se sám přihlásil policii.

Článek

Muž se kolem 18:00 přihlásil policii v Praze na Vinohradech, uvedla policie. „Tam si jej převezmou kladenští kriminalisté, kteří budou provádět potřebné úkony trestního řízení,“ dodali policisté na twitteru.

Hlášení o nebezpečném muži přijala police krátce po 14. hodině. „Personálu měl vyhrožovat použitím zbraně. I když výhrůžky byly pouze verbální, tak ani takové hrozby samozřejmě nepodceňujeme a v terénu už jsou nyní desítky policistů pátrajících po tom muži, který krátce poté, co své výhrůžky sdělil, z nemocnice odešel,“ řekla odpoledne Seznam Zprávám středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková s tím, že další informace zatím sdělit nemůže.

Na začátku listopadu byla kvůli výhrůžnému telefonátu několik hodin uzavřená příbramská nemocnice, dovnitř mohli jen pacienti s akutními potížemi a vchody hlídala policie. Na recepci zavolal rozčílený muž a vyhrožoval nemocnici likvidací. Později se policii sám přihlásil a k telefonátu se přiznal. Policie jej obvinila z šíření poplašné zprávy. Hrozí mu až tři roky vězení, stíhaný je na svobodě.

Reklama

Doporučované