Hlavní obsah

Češi jezdí na kole nejraději do Paříže. Virtuálně ze svého obýváku

Foto: Rouvy, Seznam Zprávy

Tréninková aplikace Rouvy, kterou vytvořili ve Vimperku, se letos spojila s investory Pale Fire Capital.

Reklama

V aplikaci virtuálních tréninků pro cyklisty a běžce Rouvy, která vznikla v Česku, je zapojeno už 242 zemí. Během letošního roku uživatelé najeli 76 milionů kilometrů.

Článek

Článek si můžete pustit také v audioverzi.

Vývojáři z jihočeského Vimperka naučili sportovce trénovat ve virtuální realitě. Pandemie jim pomohla vybudovat komunitu profi i amatérských sportovců, v níž je 700 tisíc lidí.

Zpřístupňuje vyhlášené cyklistické lokality a uživatelé si je můžou projet v rámci domácího tréninku třeba z obýváku nebo garáže na chytrém trenažéru. Podle aktuálních statistik je nejvytíženějším dnem pro trénink úterý a nejvíce uživatelů má aplikace v USA, Česko je na 7. příčce.

Počet videotras letos přesáhl 14 tisíc, v Česku jich je přes stovku. Mezi nejoblíbenější trasy mezi českými sportovci patří tzv. „Czechman“ s délkou 41,29 km, v zahraničí vede trasa „Swiss countryside“ (v překladu „Švýcarský venkov“), která měří 25 km.

VirtualTraining

Technologická firma působící od roku 2013 v jihočeském Vimperku, od října 2020 má pobočku v Praze.

Vytvořili a prodávají software Rouvy, určený pro cyklisty a triatlonisty. Jde o tréninkovou aplikaci, která v kombinaci s trenažérem dokáže simulovat venkovní jízdu, včetně reálné zátěže, výškového profilu trasy apod.

Mezi největší úspěchy posledních měsíců patří spolupráce s prestižními akcemi Tour de Suisse, Ironman a Vuelta, kdy čeští vývojáři nabídli fanouškům digitální trasy závodů.

Letos se firma stala součástí portfolia investičního fondu Pale Fire Capital.

Za poslední čtvrtletí ale Češi vůbec nejraději šlapali do Paříže.

Lidé chtějí cestovat a Paříž je pro ně jasná volba, navíc s poměrně rovinatým profilem.
Petr Samek, CEO Rouvy

„Je to trasa, která splňuje cíle Rouvy: umožňuje vidět krásné prostředí na trasách z celého světa. Lidé chtějí cestovat a Paříž je pro ně jasná volba, navíc s poměrně rovinatým profilem. Takto podobně virtuálně se mohou zájemci projet i v Budapešti, Praze, Sydney, Londýně, Vídni, Sao Paulu a mnoha dalších městech,“ uvedl Petr Samek, CEO Rouvy.

VirtualTraining, firma, která stojí za značkou Rouvy, letos změnila majitele. Od zakladatelů ji koupil investiční fond Pale Fire Capital, do jehož portfolia patří například vyhledávač nábytku a dekorací Favi, aukční portál Aukro nebo datově-analytická firma Semantic Visions.

„V příštím roce budeme pokračovat v akceleraci byznysu, s čímž nám pomohlo i to, že jsme se stali členy skupiny Pale Fire Capital. Skupina nám přinesla nejen finanční zázemí, ale hlavně potřebné know-how,“ hodnotí spolupráci Petr Samek s tím, že dlouhodobou ambicí je dostat cyklistickou platformu e-sportu i na olympijské hry.

Firma letos bodovala v žebříčku nejrychleji rostoucích českých technologických firem. S růstem o 586 procent obsadili 18. příčku.

Reklama

Doporučované