Hlavní obsah

Hotel u největší propasti Česka je podle majitele špička. Přesto se ho zbavil

Foto: Orea Hotels & Resorts, Seznam Zprávy

Hotel Panorama na Blanensku mění provozovatele. Nově se stane součástí sítě Orea Hotels & Resorts.

Reklama

Tuzemská síť Orea Hotels & Resorts expanduje. Dohodla se s dosavadním majitelem a hoteliérem roku 2022 Ivo Lachmanem na převzetí hotelu Panorama u jihomoravského Blanska.

Článek

Čtyřhvězdičkový hotel ležící jen pár kilometrů od propasti Macocha mění provozovatele i název. Pro řetězec Orea půjde o 20. hotel v jeho portfoliu, který se ze současného názvu Panorama přejmenuje na Orea Resort Panorama Moravský kras.

Majitelem a ředitelem hotelu byl dosud Ivo Lachman, který se v odvětví pohybuje řadu let. Letos navíc získal ocenění Hoteliér roku 2022.

„Jednáme od letních měsíců. Ani jedna ze stran nevedla tato jednání v tísni či oslabení. Orea Hotels & Resorts jsou velmi úspěšný řetězec, bezesporu velmi dobře vedený. Náš hotel je pak špička v oblasti rodinné rekreace v Česku,“ řekl Ivo Lachman pro SZ Byznys. „Jednoznačně mám ze vstupu do rodiny  Orea Hotels & Resorts dobrý pocit. Udělám maximum, aby tohoto spojení nikdy nelitovala ani druhá strana.“

Hodnotu transakce strany nezveřejnily. „Jedná se o formu pachtovní smlouvy. Hotel nadále patří panu Lachmanovi, ale Orea ho bude nově provozovat. Určitě však chceme zachovat kontinuitu pro zákazníky,“ popsal generální ředitel sítě Orea Gorjan Lazarov. Potvrdil tak další chuť skupiny Cimex, která hotelovou síť vlastní, investovat, a to i v současné ekonomické situaci.

Foto: Orea Hotels & Resorts, Seznam Zprávy

Generální ředitel sítě Orea Gorjan Lazarov (vlevo) a podnikatel a hoteliér Ivo Lachman, dosavadní majitel hotelu Panorama v Moravském krasu.

„Máme velké množství nabídek, ale pečlivě si vybíráme ty, které pro nás mají smysl. Extrémně důležitá je pro nás shoda v přístupu ke klientům i firemní kultuře. Pokud se s přístupem hotelu ztotožníme, je pro nás možnost rozšíření nabídky pro naše zákazníky silnějším motivem než jen obava z krize. A právě k tomu došlo v případě nejnovějšího přírůstku, kdy jsme s Ivo Lachmanem zjistili, že jsme na stejné vlně a resort bezvadně doplní naše portfolio,“ doplnil Gorjan Lazarov.

Od nejnovějšího přírůstku se 60 pokoji si hotelová síť slibuje rozšíření služeb pro rodiny s dětmi i firemní klientelu v oblasti, kde doposud nepůsobila.

Ivo Lachman chce v hotelovém byznysu částečně zůstat. „Předně budu ze všech sil podporovat úspěch mého hotelu v této skupině. To mi vezme, alespoň v nejbližším roce, hodně času,“ uvedl pro SZ Byznys muž, který je v Moravském krasu aktivní ve více oblastech. Mimo jiné je autorem lanovky na Macochu a mezi Skalním mlýnem a Punkevními jeskyněmi zavedl ekologickou dopravu v podobě turistických vláčků.

Reklama

Doporučované