Hlavní obsah

Kim Čong-un chce opět předvádět rakety, děti dostaly vysvědčení a Depeche Mode vyprodali O2 arenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Dnešek očima Tomáše Vzorka.

 

Reklama

Události posledního lednového dne očima Tomáše Vzorka.

Článek

Den před zahájením olympijských her chce KLDR předvést své rakety - Kim Čong-un tak reaguje na pochyby USA o jejich funkčnosti. Televize CNN uvedla, že Severní Korea chce 8. února desítky raket ukázat na přehlídce. Očekává se, že předvede rakety typu Hwasong-15, tedy balistické mezikontinentální střely. 

Facebook chce zakázat reklamy vybízející k investici do bitcoinu nebo jiné kryptoměny. Své rozhodnutí odůvodnil tím, že reklamy podporující finanční produkty a služby jsou často spojené se zavádějícími nebo klamavými propagačními praktikami. 

Na školách se dnes rozdávala vysvědčení. Někde se stále hodnotí známkami, jinde se píšou slovní hodnocení a odborníci se přou, co je pro děti lepší.

Českou republiku bude na soutěži Eurovize reprezentovat Mikolas Josef. Soutěžit bude s vlastní písní. Do hlavní soutěže, která se koná v květnu v Portugalsku, se dostal přes národní kvalifikaci. 

V Praze ve středu vystoupila britská skupina Depeche Mode. Čekala ji vyprodaná O2 arena. V České republice se kultovní kapela představila už několikrát, vůbec poprvé ještě za komunistického režimu, a to na pražské Letné v roce 1988.

Reklama

Doporučované