Hlavní obsah

Místo pódia karanténa. Ed Sheeran se nakazil koronavirem

Foto: Profimedia.cz

Ed Sheeran během turné v roce 2019.

Reklama

Britský zpěvák Ed Sheeran oznámil, že se nakazil koronavirem. Hudebníka přitom čekalo několik vystoupení a promo akcí spojených s novým albem, jehož vydání je naplánováno na pátek.

Článek

„Ahoj lidi. Chtěl bych vám tu ve zkratce říct, že jsem bohužel měl pozitivní test na covid, takže jsem nyní v izolaci a řídím se vládními pokyny. Znamená to, že momentálně nejsem schopen dostát závazkům, které jsem měl uskutečnit osobně, ale odehraju tolik naplánovaných vystoupení a rozhovorů, kolik budu moct, z domova. Omlouvám se každému, koho jsem zklamal. Dávejte na sebe pozor,“ napsal na Instagramu zpěvák.

Zatím není jasné, která z naplánovaných vystoupení Sheeran zvládne odehrát z domu a která se budou muset zcela zrušit. Na jeho oficiálním webu je možné nalézt pouze data nového tour, které začíná v dubnu příštího roku. Dřívější vystoupení jsou spjata hlavně s propagací jeho nového alba =, které má vyjít tento pátek.

Jednou z plánovaných akcí byla například účast v pořadu Zanea Loweho, který probíhá pod záštitou Apple Music. V neděli pak Sheeranovu účast ohlásila i známá show Saturday Night Live. Ta je však naplánována až na 6. listopadu, a je tedy možné, že zpěvák už v tu dobu bude schopný se vysílání zúčastnit osobně.

Zpěvák naposledy koncertoval ve velkém v letech 2017 až 2019, kdy probíhalo jeho tour Divide (÷). Šlo o nejnavštěvovanější a nejvýdělečnější turné všech dob, čímž překonal dosavadní rekord kapely U2, informuje list The Guardian. Odehrál tehdy více než 250 koncertů přibližně pro 7 milionů fanoušků.

V roce 2019 však zpěvák oznámil pauzu, během které chtěl podle svých slov cestovat, číst a psát. O rok později pak přivítal na svět svého prvního potomka, dceru Lyru.

Sheeranův velký návrat na scénu přišel až s červnem tohoto roku, kdy do světa vypustil nový singl s názvem Bad Habits. Nedávno vystupoval také na předávání cen Earthshot Prize britského prince Williama.

Reklama

Doporučované