Hlavní obsah

Ostrov plánuje stavbu nového wellness centra za 40 milionů korun

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Ostrov na Karlovarsku má hotovou studii nového wellness centra se saunou, postavit ho chce na městském koupališti, které postupně obnovuje. Radnice již vyhlásila výběrové řízení na zhotovitele projektu.

Článek

Odhadované náklady na stavbu budovy, kde bude také odbavovací systém pro koupaliště nebo občerstvení, činí 40 milionů korun. „V Ostrově funguje sauna v budově, která je ze 70. let. Chystáme v rámci revitalizace celého areálu koupaliště saunu s wellness centrem úplně novou. Stát by měla na místě, kde je dnes občerstvení, tahle budova by měla jít pryč a místo ní by stála budova nová,“ řekl starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

V jednopatrové budově plánuje město vybudovat saunový svět, wellness centrum a uvažuje také o posilovně. Její součástí bude hlavní vstup na městské koupaliště, zázemí pro personál i pro veřejnost a restaurace.

Projektová dokumentace by měla stát podle starosty okolo dvou milionů korun. S jejím dokončením se počítá v únoru příštího roku. Se stavbou chce město začít po konci letní sezony příštího roku. Stavební práce by měly skončit začátkem léta roku 2023, aby nenarušily koupací sezonu.

Město chce nový objekt vytápět alternativním zdrojem vytápění. „Posuzujeme různé možnosti. Jednou z nich je třeba využití odpadového tepla ze zimního stadionu nebo fotovoltaika, geotermální zdroj energie či tepelné čerpadlo,“ uvedl Bureš.

Ostrov se 16.000 obyvateli postupně obnovuje celý areál městského koupaliště ze 70. let. Před časem nechal zrekonstruovat dva malé bazény pro děti. Výměna ocelových van s novou technologií stála město asi 15 milionů korun. Letos chce radnice začít s výměnou velkého bazénu za nerezovou vanu s herními prvky a tobogány za 46,5 milionu korun.

Reklama

Doporučované