Hlavní obsah

Šťastné pondělí: „Kde budeme bydlet?“ ptají se mladí. A plánují volit ANO

Šťastné pondělí o mladých voličích.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Mladí voliči odcházejí od vládních stran a zvažují volbu ANO. Alespoň to vyplývá z dat společnosti Kantar, která říkají, že má opoziční strana podporu už skoro třetiny mladých.

Článek

Vláda Petra Fialy je ve složitém období. Důvěřuje jí rekordně nízký počet lidí a vysoká nespokojenost panuje i s celkovou politickou situací v zemi. Největší propad pozitivního náhledu na politiku nastal u mladých lidí, z nichž zůstává aspoň částečně spokojená jen necelá čtvrtina.

Nedá se tomu moc divit. Zatímco před volbami se obě koalice předháněly v tom, co všechno lze mladým voličům nabídnout (a byly za to odměněny mnoha hlasy), po volbách jejich zájem o nejmladší generaci značně ochladl. A témata, která mladé zajímají, znovu úplně vyšuměla.

Dostupnost bydlení, kterou mladí označují v průzkumech za svůj problém číslo jedna, se nejen za poslední dva roky nezlepšila, což se asi ani nedalo realisticky čekat, ale nikde ani moc nesvitla naděje, že by se to snad mohlo v dohledné době několika dekád stát.
Jindřich Šídlo ve Šťastném pondělí

Znamená to tedy, že musí Petr Fiala stejně jako Andrej Babiš a Alena Schillerová točit tiktokové tanečky nebo vlogy ze svých návštěv hudebních festivalů, když to politikům ANO očividně funguje? Možná.

Případně může zkusit jinou strategii. Jakou, to vám řekne Jindřich Šídlo v aktuálním díle Šťastného pondělí. Pustit si ho můžete ve videu v úvodu článku a dozvíte se mimo jiné i to, co je nejlepší čínský špionážní systém (TikTok to není) nebo která tři P nabízela koalice Spolu mladým voličům před volbami.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V úterý posíláme satirický newsletter Jindřicha Šídla a jeho týmu. Glosy o aktuálním politickém dění i zákulisní „šeptandu“ nejen o Šťastném pondělí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, XinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované