Hlavní obsah

Anketa z ruského Tomsku: Budeme muset žít skromněji, přiznávají Rusové

Svět bez obalu: Video: RFE/RL

 

Reklama

Reportéři Rádia Svobodná Evropa oslovili běžné Rusy s otázkou, zda se nebojí poklesu své životní úrovně poté, co na jejich zemi – v reakci na ruskou agresi na Ukrajině – uvalil Západ sankce.

Článek

Budeme muset šetřit, shodují se v anketě Rádia Svobodná Evropa oslovení lidé. I přes obavy věří, že to zvládnou.

„Nevím, co se děje na Ukrajině, ale vidím, že tady ceny rostou. Nemám z toho radost,“ odpovídá žena reportérům Rádia Svobodná Evropa.

„Všechno bude v pořádku. Budou nějaké problémy, ale přežijeme to. Přežili jsme hospodářskou krizi v 90. letech nebo druhou světovou válku. Tedy ne já osobně, ale náš národ to přežil. Nejdůležitější je, že naše vláda musí dodržet své sliby: vyplácet důchody a sociální dávky. To všechno se musí platit,“ odpovídá na dotaz novinářů ruský důchodce.

To jsou některé z hlasů, které teď zní v Tomsku. Co si o sankcích vůči jejich zemi myslí další obyvatelé města, zjistíte v úvodním videu.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované