Hlavní obsah

Na pražském letišti zasahovala policie kvůli nahlášeným bombám

Foto: Shutterstock.com

(Ilustrační fotografie).

Reklama

aktualizováno •

Na Letišti Václava Havla zasahovala policie. Anonym ohlásil rozmístění bomb.

Článek

„Provoz letiště omezen není a zkoušíme zjistit, jestli se tam náhodou nenachází volající. Do pátrání se zapojili i speciálně vycvičení policisté z oddělení mobilního zásahu. Výbušné systémy pak hledají pyrotechnici cizinecké policie,“ psala policie na svém účtu X.

„Za nás nedošlo k přerušení provozu a plně spolupracujeme s policií,“ řekla mluvčí Letiště Václava Havla Klára Divíšková.

Po krátkém čase policie na síti X oznámila, že: „Pyrotechnické opatření ukončujeme –výbušné systémy nalezených nebyly. Po volajícím budeme pátrat dále. A to i v rámci trestního řízení.“

Podle svědků se museli cestující přemístit z Terminálu 2 na Terminál 1 a to z bezpečnostních důvodů.

Na letišti je přítomná i Šárka Procházková, která se chystá strávit svátky na Tenerife. Seznam Zprávám řekla, že před půl šestou dostala s ostatními cestujícími pokyn přesunout se na druhou stranu letiště.

„Asi nám ta dovolená není souzená,“ říká. Původně měla totiž letět již včera, její let byl ovšem odložen z důvodu špatného počasí. Už předtím měla problémy s rezervací letenek.

Policie na místě více informací cestujícím neposkytla. „V současnosti je tu trochu zmatek, hodně lidí se snaží zákrok natáčet a jsou zvědaví,“ říká Procházková. „Jsem ale optimistka a doufám, že je to jen nějaké hloupé vyjádření něčích frustrací.“

Článek jsme aktualizovali o další vyjádření policie a cestující.

Reklama

Související témata:

Doporučované