Hlavní obsah

Podcast 5:59 tři měsíce na Seznam Zprávách. Co se poslouchalo nejvíc?

Foto: Seznam Zprávy

Tým podcastu 5:59 s autorkou Lenkou Kabrhelovou.

Reklama

Podcast 5:59 je na světě tři měsíce. Od té doby jsme poslali do světa 76 epizod s českými i zahraničními hosty. Vyrazili jsme do ulic českých měst, do pobaltských zemí a náš mikrofon se zatoulal až na Filipíny.

Článek

Zpravodajský podcast jsme odstartovali v dubnu sérií tří dílů z Pobaltí, kde moderátorka podcastu Lenka Kabrhelová spolu s editorem Pavlem Vondrou a hosty z Lotyšska a Litvy reflektovali dopady války na Ukrajině v této části Evropy.

„Původně jsme měli tou dobou ještě připravovat start podcastu. Bylo možná trochu odvážné začít reportážními díly ‚z terénu‘, ale cítili jsme potřebu vyrazit tam, kde už jsou vidět dopady konfliktu, který hýbe Evropou,“ říká moderátorka Lenka Kabrhelová.

Kromě českých epizod jsme v rámci podcastu 5:59 vydali i šest dílů v anglickém originále bez dabingu. Mluvili jsme se zahraničními hosty, například s filipínskou nositelkou Nobelovy ceny za mír Mariou Ressou, s finským novinářem Jussim Niemeläinenem, americkou novinářkou Catherin Beltonovou nebo s reportérem magazínu Time Simonem Shusterem.

+5

Jednou jsme vyrazili s mikrofony ze studia na pražskou smíchovskou náplavku, kde se k nám jako host připojil ekonom Tomáš Sedláček, speciální díl od Vltavy vyšel jako sobotní bonusová epizoda.

Nejposlouchanějším dílem se za první tři měsíce natáčení podcastu stala epizoda s reportérem Jankem Kroupou, který popisoval klíčové svědectví v kauze Dozimetr.

Nejposlouchanějším dílem v originálním znění je díl s americkou komentátorkou Moirou Doneganovou o důsledcích soudního rozhodnutí v kauze Johnnyho Deppa a Amber Heardové na americkou společnost.

„Jsme rádi, že se nám do českého veřejného prostoru daří dostávat hlasy světových novinářských hvězd, jako je například reportérka specializující se na Rusko Catherine Beltonová,“ říká Lenka Kabrhelová.

„Hlavně jsme ale nadšení ze spolupráce s kolegy ze Seznam Zpráv, kteří otevírají důležité kauzy, přinášejí investigativní příběhy a originální zpravodajství a jsou ochotní se s námi pouštět do dobrodružství na poli audia,“ dodává moderátorka.

Podcast 5:59 v létě nespí. Vychází každé všední ráno na aktuální téma. Kam jste ho vzali s sebou? Sdílejte to s námi s hashtagem #podcast559nacestach nebo nám pošlete foto na zaminutusest@sz.cz.

Podcast 5:59

Zpravodajský podcast týmu Lenky Kabrhelové. Jedno zásadní téma každý všední den za minutu šest. To nejdůležitější dění v Česku, ve světě, politice, ekonomice, sportu i kultuře optikou Seznam Zpráv.

Poslouchejte na Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a dalších podcastových aplikacích. Sledujte nás na X, Instagramu nebo Threads.

Archiv všech dílů najdete na našich stránkách. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište prostřednictvím sociálních sítí nebo na e-mail: zaminutusest@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované