Hlavní obsah

Kopřivnice připravuje komplexní rekonstrukci areálu městského koupaliště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice připravuje komplexní rekonstrukci areálu městského koupaliště. Před letošní sezonou zatím město nechá odstranit tobogan, jako částečnou kompenzaci koupilo pro děti nafukovací atrakce.

Článek

„Tobogan je na koupališti již od roku 1995 a pravidelná posezonní kontrola ukázala, že jeho stav neumožňuje další bezpečné užívání. Důvodem je zejména koroze ocelové konstrukce toboganu i přístupového schodiště,“ uvedla mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

Místostarosta René Lakomý uvedl, že nosná ramena toboganu jsou v kritickém stavu a koroze může způsobit jejich zhroucení. „Pokud bychom provedli opravu pouhou výměnou zkorodovaných dílů, nebylo by to příliš účelné a dlouhodobé řešení. Rozhodli jsme se tedy neutrácet za provizorní opravy, tobogan necháme před letošní sezonou z bezpečnostních důvodů odstranit a budeme usilovat o komplexní rekonstrukci celého areálu,“ uvedl Lakomý.

Radnice už podle něj pracuje na zadávacích podmínkách pro architektonickou studii. Vzhledem k vysokým nákladům město zvažuje, že úpravy rozdělí do několika etap a pokusí se na ně získat i dotace.

„Aby měly děti o zábavu postaráno i letos, koupili jsme nafukovací trampolínu a banán. Věříme, že tyto atrakce se malým návštěvníkům budou líbit a aspoň trochu jim vynahradí oblíbený tobogan,“ uvedl Lakomý.

Do budoucna město počítá s novými atrakcemi i relaxačními prvky odpovídajícími aktuálním trendům. „Také bychom rádi zachovali alespoň jeden padesátimetrový bazén pro kondiční plavání, který mnohá koupaliště nemají. Možnost ovlivnit budoucí podobu sportoviště chceme dát i občanům,“ doplnil místostarosta.

Reklama

Doporučované