Hlavní obsah

Na letišti se kvůli předsednictví dočasně uzavře parkoviště u terminálu 2

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Pražské letiště od 10. do 15. července uzavře expresní parkoviště před odletovou halou druhého terminálu. Důvodem je přeprava účastníků akcí v rámci předsednictví Česka v Radě EU.

Článek

ČTK dnes o tom informovalo Letiště Praha v tiskové zprávě. Kvůli předsednictví Česka v Radě EU by mělo mezi Prahou a Bruselem podle odhadů vlády cestovat během následujících šesti měsíců celkem asi 80 000 lidí.

Pro ostatní cestující bude dál sloužit parkoviště PB Economy před příletovou halou terminálu 2 a expresní parkoviště před terminálem 1.

„Doporučujeme sledovat dopravní navigaci při příjezdu na letiště. Na všech těchto parkovištích bude platit režim 15 minut zdarma. Při příletu na terminál 2 doporučujeme cestujícím sledovat navigaci u východů z příletové haly nebo informovat u informačních přepážek,“ řekl člen představenstva Letiště Praha Jakub Puchalský.

Během vytížených dnů bude u vjezdu na estakádu a na křižovatce Schengenská a Aviatická asistovat policie. V terénu na parkovištích pak chce letiště nasadit zvýšený počet asistentů parkování, kteří budou cestujícím pomáhat s navigací.

ČR se předsednictví ujala dnes. Kritické bude zejména období od 6. do 21. července, kdy by se mezi Prahou a Bruselem mělo pohybovat přes 6000 lidí. To zatíží současné letové kapacity na trase. Z Prahy na bruselské letiště Zaventem v současnosti létají pouze aerolinky Brussels Airlines, které však budou během prázdnin vypravovat pouze jeden spoj denně. To ale zřejmě nebude stačit náporu cestujících, část z nich tak bude muset využívat například další linku Ryanairu, která létá z Prahy do města Charleroi, jež je od Bruselu vzdáleno přes 60 kilometrů, nebo leteckých linek s přestupem. Pro delegáty z okolních zemí je podle vlády variantou také vlakové či automobilové spojení. Na podzim by se situace už měla zlepšit, protože Brussels Airlines budou vypravovat až tři spoje denně.

Reklama

Doporučované