Hlavní obsah

Rekonstrukce o prázdninách zkomplikuje dopravu na pražské Průmyslové

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Pražská Technická správa komunikací (TSK) bude od 1. července do 3. září opravovat část Průmyslové ulice mezi ulicemi Tiskařská a U Stavoservisu v Malešicích.

Článek

V době prací bude silnice zúžena na polovinu, což s ohledem na její vytíženost přinese dopravní komplikace. TSK začne v sobotu s přípravnými pracemi, které potrvají do 23. června a drobně omezí dopravu. ČTK to sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková. Průmyslová je součástí takzvaného Průmyslového polookruhu, který nahrazuje nedokončené okruhy.

V úseku, kde je uzavírka plánována, projede podle dat TSK denně až 53 000 vozidel včetně nákladní dopravy, která využívá průmyslový polookruh jako náhradu scházející jihovýchodní části Pražského okruhu. I když TSK naplánovala uzavírku na letní prázdniny, kdy je menší provoz, dají se podle Liškové předpokládat zejména ve špičkách výrazné dopravní komplikace a zdržení pro řidiče.

V sobotu začnou přípravné práce, při kterých vysoutěžená firma Eurovia CS vybuduje provizorní zastávky MHD a přejezdové pásy mezi oběma směry silnice. Dopravní omezení budou podle mluvčí drobnější a budou se měnit s postupem prací. Samotná rekonstrukce se pak v době letních prázdnin na zhruba 600 metrů dlouhém úseku bude týkat poloviny komunikace vedoucí do Hloubětína. Při rekonstrukci dělníci vymění vozovku, vybudují nové zálivy pro MHD či obnoví dopravní značení.

V době prací bude doprava převedena na druhou část silnice, kde povede v režimu 1 + 1 jízdní pruh pro každý směr. „Ve směru na Hostivař dojde také k omezení provozu, tj. uzavření jednoho jízdního pruhu. Po celou dobu rekonstrukce bude uzavřena čerpací stanice Shell,“ dodala mluvčí. Práce se dotknou i MHD, kdy dělníci přesunou zastávku Zamenhofova a zastávka Spalovna Malešice bude dočasně zrušena. Zachován bude vjezd do sousedícího obchodního centra a do malešické spalovny.

Průmyslová a Kbelská společně tvoří Průmyslový polookruh, který propojuje Letňany na severovýchodě se Štěrboholy na jihovýchodě metropole. Denně po něm projedou desítky tisíc aut a plní funkci nedokončeného vnitřního i vnějšího okruhu.

Reklama

Doporučované