Hlavní obsah

Co se stane v roce 2024. Předpověď, která musí vyjít

Foto: Profimedia.cz

Olympijská kolekce pro Paříž. Takto uvidíte Čechy oblečené na letních hrách v roce 2024.

Reklama

Pokud jde o sport, tak tento rok bude unikátní. Už dlouho se velké události neodehrávaly tak blízko jako v roce 2024.

Článek

Pojďme si rovnou říct, že nevíme, zda Lukáš Krpálek získá zlato z olympiády v Paříži, zda čeští fotbalisté postoupí do čtvrtfinále Eura nebo zda hokejisté na domácím šampionátu v Praze zopakují úžasnou jízdu z Německa v roce 2010, kdy se naposledy stali světovými šampiony.

Něco ale o příštích 12 měsících víme s jistotou. Takže tato předpověď, kterou čtete, musí vyjít.

Především: Rok 2024 bude unikátní.

Jako každý sudý letopočet i tento nabídne souběh olympijských her (v našem případě letních v Paříži) a velkého fotbalového svátku – tedy mistrovství Evropy v Německu, kam se český tým přes kvalifikační boje dýchavičně dostal.

K přitažlivé dvojici se ale připojí událost, která se opakuje zhruba jednou za deset let. Česká republika bude pořádat mistrovství světa v ledním hokeji. Diváci v O2 areně a v hale v ostravských Vítkovicích opět zkusí překonat návštěvnický rekord 741 000 diváků (který drží stejné haly z posledního šampionátu v Česku v roce 2015). Podle toho, co se dělo kolem první vlny prodeje lístků, se ukazuje, že pokud jde o hokej, Češi neznají limity.

Tři největší sportovní události roku

Projděte si podrobné průvodce, které jsme pro vás připravili k hokejovému MS, fotbalovému Euru a letním olympijských hrám v Paříži.

Vstupenky na základní část na utkání, v nichž nastoupí tým trenéra Radima Rulíka, zmizely ani ne za dvě hodiny od zahájení předprodeje. Podle zájmu by pořadatelé vyprodali několik O2 arén.

Do výčtu tří velkých sportovních akcí, které se odehrají buď přímo v Česku, nebo velmi blízko, se navíc může přidat ještě mistrovství světa v biatlonu, které už v únoru hostí Vysočina.

Vrcholem roku budou samozřejmě pařížské letní hry. Češi na letní olympiádě dosud získali 67 medailí, nejčastěji v kanoistice, střelbě a atletice. Další silnou disciplínou v posledních letech je (zejména ženský) tenis.

Pojďme si teď rok 2024 představit podle klíčových sportovních témat:

Reklama

Doporučované