Hlavní obsah

Sester Fruhvirtových si už všimli. „Hodně o nich uslyšíte.“

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Linda a Brenda Fruhvirtovy se dostávají před Australian Open 2023 do hledáčku médií.

Reklama

Před zahájením prvního grandslamu roku v Austrálii oblíbená sportovní stanice Eurosport přinesla tipy na mladé tenisové talenty, kterých by si fanouškové měli všímat. Zařadila mezi ně i české sestry Lindu a Brendu Fruhvirtovou.

Článek

Eurosport zařazuje obě dívky vedle takových jmen, jako jsou Holger Rune, Jannik Sinner nebo Coco Gauffová. „Seznamte se se sestrami Fruhvirtovými, možná o nich v budoucnu hodně uslyšíte,“ začíná Eurosport pasáž věnovanou českým tenistkám, a pokračuje.

Eurosport připomíná, že Linda Fruhvirtová (17) byla jednou z průlomových hráček, které doporučil sledovat poté, co na okruhu WTA v roce 2022 vyhrála svůj první titul. Cituje i bývalého trenéra Sereny Williamsové Patricka Mouratogloua. Ten ji označil za neuvěřitelnou sportovkyni a bojovnici. Řekl také, že si myslí, že mentálně už má vše, co dobrá tenistka potřebuje.

Fruhvirtová je nejmladší hráčkou v první stovce a pravděpodobně se brzy posune mnohem výše, než je její současná 80. pozice v žebříčku, zdůrazňuje web britské sportovní stanice. Zatímco Linda Fruhvirtová si po své působivé sezóně 2022 zajistila místo v hlavním losování Australian Open, mladší sestra Brenda Fruhvirtová (15) uspěla v kvalifikaci. Je nejmladší hráčkou v top 250 na světě a pátou nejmladší hráčkou, která se v historii Australian Open kvalifikovala. Má podle Eurosportu také velkou budoucnost. Vyhrála osm titulů ve dvouhře na ITF a v jednu chvíli měla 27zápasovou vítěznou sérii.

Budoucnost ženského tenisu

Vypadá to, že český ženský tenis je v nadcházejících letech v dobrých rukách, uzavírá populární sportovní stanice, která se Lindě Fruhvirtové věnovala už na konci loňského roku. To ji označila za jeden z největších průlomů roku 2022. Připomněla, že o sobě dala vědět v březnu, když na Miami Open porazila 20. nasazenou Elise Mertensovou a bývalou světovou jedničku Victorii Azarenkovou.

Na US Open pak prošla Linda kvalifikací a dostala se do druhého kola. První titul WTA získala v Chennai, kde porazila tři z pěti nejlepších nasazených hráčů a stala se nejmladší hráčkou, která vyhrála titul WTA od Coco Gauffové v roce 2021. Díky tomu se vyšvihla v žebříčku a v 17 letech se stala nejmladší hráčkou v první stovce, napsal Eurosport.

Fruhvirtová byla silnou juniorkou a vypadá to, že má před sebou skvělou budoucnost. Jako mladá trávila čas v Mouratoglou Tennis Academy a Patrick Mouratoglou, ji velmi chválil. „Mnoho tenistů říká, že se chtějí stát světovou jedničkou, ale jen někteří tomu hluboko uvnitř věří. Linda je jednou z nich. Vyhrává, protože prostě vkročí, vkročí, bije, bije, bije, dokud neprasknete. Má jednu hlavní vlastnost, kterou je mentální stránka. Je to neuvěřitelná soupeřka. Je to neuvěřitelná bojovnice,“ řekl pro The Eye of the Coach. „Je divoká. Tak moc to chce. Pokaždé, když vstoupí na tenisový kurt, dává 100 procent.“

Eurosport cituje i bývalou šampionku Chris Evertovou. „V lednu několik týdnů trénovala v mé akademii a byla velmi působivá,“ napsal Evertová na twitter loni v létě.

Sama Fruhvirtová podle stanice řekla, že jednou z jejích největších předností je bojovnost. Má také silný bekhend, který dokáže rozpohybovat soupeřky po kurtu, a ve všem je dobře vyvážená. Zatímco na podání může ještě pracovat, je chytrá a takticky vypadá solidně, uzavřel Eurosport.

Reklama

Doporučované