Hlavní obsah

Požár obchodního centra v Moskvě. Evakuováno bylo na 600 lidí, nejméně jeden člověk zemřel

Požár obchodního centra Perseus na západě Moskvy.Video: Youtube.com/VladimirPankov

 

Reklama

aktualizováno •

Moskevské obchodní centrum Perseus zachvátil požár. Ruská média s odvoláním na záchranáře informují o nejméně jedné oběti. Přibližně 600 lidí bylo evakuováno.

Článek

Nejméně jednoho mrtvého si vyžádal požár v jednom z moskevských nákupních a zábavních středisek. Hasiči z budovy evakuovali asi 600 lidí a dalších 20 museli z místa vyprostit. Oznámila to agentura TASS.

„Zraněný, evakuovaný z hořící budovy, zemřel v sanitce. Zachránit se ho nepodařilo,“ uvedla agentura TASS s odvoláním na rychlou záchrannou službu.

V budově hořelo čtvrté, nejvyšší podlaží a plameny zachvátily asi 80 metrů čtverečních. V nejvyšším poschodí je kromě skladů herna. Agentura později upřesnila, že hořelo ve skladu hraček a zranění utrpělo šest hasičů, kteří se nadýchali kouře. Dva z nich jsou ve vážném stavu.

Hlášení o ohni dostali hasiči krátce po půl jedné moskevského času (11:32 SEČ) a nebezpečnost požáru odhadli na druhý stupeň z pěti možných. Nákupní středisko, specializované na dětské zboží, bylo otevřeno v roce 2009.

Minulý měsíc se 64 lidí, převážně dětí, stalo obětí požáru v obchodním centru sibiřského města Kemerovo.

Reklama

Související témata:

Doporučované