Hlavní obsah

Válka minerálek. Ondrášovka žaluje karlovarského lídra trhu kvůli barvě lahví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Spor o minerálky.Video: Aleš Černý

 

Reklama

PET lahve ochucených minerálek Poděbradky a Hanácké kyselky se podle zástupců Ondrášovky příliš podobají těm jejich. Podali proto žalobu kvůli nekalé soutěži.

Článek

Generální ředitel Ondrášovky Libor Duba argumentuje tím, že ve třech případech konkurence buď postupně ztmavovala odstín lahve, nebo rovou přišla s velmi podobným obalem. „Vnímáme, že to splňuje prvky nekalé soutěže, včetně vyvolávání nebezpečí záměny,” vysvětluje předmět žalob Duda.

Podle něj kopíruje konkurence záměrně obaly jejich úspěšných produktů, aby zmátla zákazníky v obchodech, kteří si je potom nevědomky kupují.

Mediální zástupce skupiny Karlovarské minerální vody Pavel Novák to odmítá. „Produkty Poděbradka a Hanácká kyselka tvoří jako celek zcela odlišné výrobky a žádný spotřebitel je nemůže zaměnit s jinými,” říká.

Tyto dvě skupiny - Ondrášovka a Karlovarské minerální vody, pod které kromě Hanácké a Poděbradky patří i Mattoni nebo Magnesia, se o barvu lahve navíc nesoudí poprvé.

Jak dopadl předchozí spor nebo jak přesně vypadají lahve, kvůli kterým přistály u soudu žaloby, se podívejte ve videu v úvodu článku.

Reklama

Související témata:
Dubá

Doporučované